Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

A Közút korszerűsítést javasol a Deák téren Mosonmagyaróváron

Korábban beszámoltunk a Deák téri kereszteződésről, ami az autósoknak sok bosszankodást, a döntéshozóknak pedig sok fejtörést okoz. Ezúttal a Magyar Közút Zrt. álláspontját mutatjuk be.
 
„Tehermentesítenék a Deák teret" címmel írtunk arról, hogy a Deák téri csomópont az autósok rémálma, főleg csúcsidőben. E cikkből kiderült, egy szabványos körforgalom kialakításához, amelyen kamionok is áthaladhatnának, kevés a hely. 

A Magyar Közút megbízott kommunikációs osztályvezetője, Kósa Veronika tájékoztatása szerint a mosonmagyar-
óvári Deák tér csomópontjának áttervezése és átépítése javaslatként szerepel a „Stratégiai feladatok a közúti infrastruktúra területén – Csomópont-korszerűsítés" programban.

A szakemberek előzetesen megállapították, hogy csak egy „mérsékelt" paraméterekkel kiépíthető körforgalmú csomópontot lehet megvalósítani a rendelkezésre álló területen. Ennek legfőbb oka, hogy a csomópont szomszédságában álló épületek és területek – tudomásuk szerint – műemléki védelem alatt állnak.
A 150-es számú főút és a szigetközi út egyaránt nagy forgalmat bonyolít le és jelentős a teherforgalom is mindkét útszakaszon. A 150-es számú főúton naponta 11.696 jármű halad el, ennek 6 százaléka nehézgépjármű. Az 1401-es úton közel 3000 jármű közlekedik naponta, ebből 300 nehézgépjármű. A kis sugarú körforgalom kiépítése esetén kapacitáshiány léphet fel. Erre a későbbiekben megoldás lehetne az északi tehermentesítő út megvalósítása – nyilatkozta a közútkezelő képviselője.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jeney Judit rendel a Karolinában

Több mint fél évig szünetelt a támogatott fogszabályozás a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban. A… Tovább olvasom