Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

A kis hótündér: hagyományteremtő mesejáték

Karácsonyi ajándék a mosonmagyaróvári óvodásoknak, iskolásoknak.
A kis hótündér című zenés, táncos mesejátékkal kedveskedik a mosonmagyaróvári Ujhelyi-iskola a város óvodásainak, iskolá-
sainak. Az előadást hagyományteremtő szándékkal mutatják be a Diótörő mintájára.

A Diótörő mintájára A kis hótündér című mesét dramatizálták a mosonmagyaróvári Ujhelyi-iskola tanárai. Ezzel a zenés, táncos produkcióval kedveskednek – az intézmény tehetséges diákjainak előadásában – a város óvodásainak, iskolásainak holnap délután 4 órakor a Flesch Károly Kulturális Központban. Az 5 órakor kezdődő műsorral a szereplő gyerekek a hozzátartozóikat lepik meg karácsonyi ajándékként. Mindkét előadás ingyenes.

– Azt szeretnénk megmutatni a városnak, hogy van létjogosultsága a művészeti képzésnek, hiszen ez nemcsak az intézményünk, hanem Mosonmagyaróvár kulturális életét is színesíti. Csak decemberben több mint tíz rendezvényen lépnek fel diákjaink. Bízom benne, hogy iskolánk profilja a jövőben is megmaradhat – kezdte beszélgetésünket Gálos Jánosné igazgató. Hozzáfűzte, hogy az intézmény tehetségpont, ezen pályázat keretében készült el a karácsonyi előadás, amelyhez a helyi önkormányzat is támogatást nyújtott. A jelmezeket Nusser Orsolya készítette.

A kis hótündér című előadást próbálják a diákok az Ujhelyi-iskolában.
A kis hótündér című előadást próbálják a diákok az Ujhelyi-iskolában.


A hagyományteremtő szándékkal meghirdetett előadás létrejöttében az iskola munkatársai működtek együtt: Major Tamás a prózai szövegeket tanította be a gyermekeknek, O. Cser Zita a táncos koreográfiáért felelt, Bojér-Varga Szilvia pedig az énekekért. A díszleteket Proity Olga álmodta meg.

– A kis hótündér című mesét közösen dramatizáltuk, az ismert karácsonyi dalokhoz készített zenei alapokat Szabó Attila zenepedagógusnak köszönhetjük. Mintegy nyolcvan gyerek – a kórus, alsós balettosok és néhány felsős táncos – szerepel a karácsonyi mesejátékban. Októberben kezdtük el az előadás betanulását tehetséges gyerekeinkkel – tudtuk meg Bojér-Varga Szilvia énektanártól.

Jelenleg a majoroki városrész iskolájában a négyszáz diáknak mintegy harmada jár balett-, illetve táncképzésre.

Ez egyébként az idei tanévtől előírt mindennapos testnevelésbe is beszámítható. A Nemzeti alaptanterv is erős hangsúlyt fektet a művészeti képzésre, ezért az intézményvezető reméli, hogy a továbbiakban is megmaradhat ez a sajátos képzés az iskolában.

Olvasóink írták

  • 1. amivarosunk 2012. december 21. 04:11
    „Köszönöm szépen az Ujhelyi Iskola diákjainak,tanárainak ezt a kedves karácsonyi ajándékot s egyúttal
    gratulálok az intézmény igazgatónőjének a Tehetségpont cím eléréséhez és megtartásához!
    Kívánok mindannyiuknak további sikeres előadásokat, fellépéseket! Boldog Karácsonyt!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosoni karácsony

Tovább olvasom