Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A fődíjat nyerték falujuknak

Mosonszentmiklóson pénteken délelőtt játszóteret avattak. A Szabadság tér átalakulása egy sikeres pályázatnak köszönhető.
Szabadság tér: Az avatóünnepség után az óvodások örömmel próbálták ki a fajátékokat.
A Hulladék Munkaszövetség, a Tájsebészet program keretében országos pályázatot írt ki az illegális hulladéklerakók felszámolására. A mosonszentmiklósi iskola Határbarát önkéntes csapata a felhívást olvasva azonnal szervezkedni kezdett. Ifjabb Nusser Károly vezetésével elhatározták, felderítik a szemétlerakó helyeket, aztán megszabadítják környezetüket a limlomtól, majd pedig beneveznek a pályázatra.
A felderítőmunka rávilágított: a szemét öt ponton koncentrálódik.

Az illegális szemétlerakó helyekről ezután térkép és felvételek készültek.
A helyszín beazonosítása után szakmai támogatást a Reflex Környezetvédő Egyesülettől kaptak, az elszállításban pedig a helyi Új Élet Mezőgazdasági Szövetség sietett a diákok segítségére. A munka során több köbméter szemetet mozgattak meg.

Az önmagában is figyelemre méltó cselekedettel még nincs vége a történetnek: a Határbarát csapat pályázata 180 közül a legjobbnak bizonyult, így elnyerték a Tájsebészet program 2004. évi fődíját, azaz 750 ezer forint értékben fajátékokat. A fiatalok úgy gondolták, a falunak ajándékozzák a hintákat és mászókákat, hogy a községben egy játszótéren mindenki kedvére használhassa azokat.

A fiatalokat végig támogató önkormányzat a játszótéravató ünnepségen megjutalmazta az ügyes „határbarátokat", valamint példaértékű tettüket és nevüket egy táblába véste és kihelyezte a játszótérre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhajtott, majd elfutott a cserbenhagyó

Egy közlekedési balesetet okozó, majd a helyszínről elhajtó Trabantot üldöztek a rendőrök a… Tovább olvasom