Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A Fő utca a legnagyobb falat

Tizenhat útszakasz halaszthatatlan felújítását jelölték meg a Mosonmagyaróvári kistérség területfejlesztési részprogramjának összeállítói. Hamarosan hármat korszerűsíthetnek.
Arra a kérdésre, hogy ki milyen fejlesztést szeretne a környezetében, tízből kilencen minden bizonnyal azt válaszolnák: a kátyús, gödrös utakat orvosolják. A Kisalföldben már beszámoltunk arról (Kisalföld, 2013. 10. 30., „Csaknem kétmilliárd utakra"), hogy 1,8 milliárd forintból 23 útszakaszt újítanak fel 29 kilométeren megyénkben.
A Mosonmagyaróvári Kistérségi Társulás egy munkacsoportot hozott létre a Kistérségi Fejlesztési Részprogram kidolgozására, melyben a felújítandó útszakaszokat is megjelölték.

– Munkacsoportunk egy tizenhat útszakaszból álló listát állított össze. Így többek közt megemlíthetném a nagyon rossz állapotban lévő, Jánossomorját Várbaloggal összekötő szakaszt. A közutak állapotával kapcsolatos levelünket eljuttattuk a nemzeti fejlesztési minisztériumba is, Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkárhoz – tudtuk meg Botos Gábor kistérségi koordinátortól.

Régóta várt beruházás a mosonmagyaróvári Fő utca felújítása. Itt a járdajavítást már elkezdte a helyi önkormányzat.
Régóta várt beruházás a mosonmagyaróvári Fő utca felújítása. Itt a járdajavítást már elkezdte a helyi önkormányzat.

– Az útépítések a lakosság legjobban elvárt igényét jelentik. Nagy elmaradásaink vannak ezen a téren. Mosonmagyaróváron február végén, március elején a megyében a legnagyobb méretű felújítás kezdődhet meg, mégpedig az óvári belvároson áthaladó Fő utcán, tulajdonképpen a Karolina Kórháztól egészen a Lenau-ház melletti Lajta-hídig – hangsúlyozta Nagy István polgármester.

A Kisalföld információi szerint a huszonhármas felújítási lista 1,8 milliárdjából több mint 242 millió forintot fordítanak az említett szakaszra. Ez lesz a legköltségesebb javítás, 1250 méteren.
A Mosonmagyaróvári kistérségben még útfelújítás vár az 1401-es út egy 3,5 kilométeres szakaszára Zsejkepuszta környékén. 145 millióból kiegyenlítő aszfaltréteggel javítják az útburkolatot.

Mosonmagyaróvár környékéről még egy harmadik út is korszerűsítésre vár ebben a „megyei csomagban". Ez a 8507-es számú út egy valamivel több mint egy kilométeres szakasza Jánossomorján, Andau irányában. Az országhatár felé közlekedők bizonyára értékelni fogják, hogy a korábbi felújításból kimaradt útszakasz új aszfaltréteget kap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indulhat az új hulladékgyűjtés

Minden feltétel adott ahhoz, hogy februártól elinduljon az új rendszerű szelektív hulladékgyűjtés Mosonmagyaróváron és további hetven településen. Tovább olvasom