Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

A Bolyai-iskolák jubileumi találkozója

A vajdasági Zenta adott otthont a Bolyai nevét viselő középiskolák tizedik, jubileumi találkozójának. Itt a mosonmagyaróvári intézmény is képviseltette magát.
A Kárpát-medencei Bolyai nevet viselő iskolák tizedszerre találkoztak a minap a vajdasági Zentán. A helybeli Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium mellett az aknaszlatinai (Kárpátalja), a budapesti, a mosonmagyaróvári, az ócsai, a salgótarjáni, a szombathelyi, a marosvásárhelyi (Erdély) és a kecskeméti iskolák diákjai és tanárai vettek részt. Gajda Attila igazgató Palicson fogadta a több mint száz vendéget, majd együtt megtekintették Szabadka nevezetességeit, ezután Csantavéren is megálltak.

Mosonmagyaróvárt Feketéné Besenyei Mariann, Illés Veronika tanárnők vezetésével Duics Péter, Tercz Erik, Bordács Eszter, Koczka Rebeka, Tóth Cintia képviselték.
Mosonmagyaróvárt Feketéné Besenyei Mariann, Illés Veronika tanárnők vezetésével Duics Péter, Tercz Erik, Bordács Eszter, Koczka Rebeka, Tóth Cintia képviselték.


Az ünnepélyes megnyitó a zentai városházán zajlott. A bolyais diákok városnézés közben számos logikai és ügyességi játékban vettek részt.

Így ismerkedtek meg Zenta múltjával és jelenével. A találkozó résztvevői ellátogattak Óbecsére, Futakra, Péterváradra, Újvidékre. A csapatok a helyi művelődési házban az alma témára készített tízperces műsorokkal léptek a közönség elé. A találkozó utolsó napján a zentai csata Tisza-parti emlékművének a megkoszorúzásával folytatódott, majd Tóthfaluban a díjkiosztóval fejeződött be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javulóban a munkaerő-piaci helyzet

Némileg csökkent a munkanélküliség a gazdasági válságot követően az elmúlt évben Mosonmagyaróváron… Tovább olvasom