Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A Bethlen-gimnáziumért folytatódik a gyűjtés

Az elmúlt év tavaszán indított gyűjtést Győr-Moson-Sopron megye közgyűlése a Nemzeti Alapítvánnyal közösen.
Az elmúlt év tavaszán indított gyűjtést Győr-Moson-Sopron megye közgyűlése a Nemzeti Alapítvánnyal közösen a beregszászi Bethlen Gábor Gimnázium korszerűsítése, újjáépítése érdekében. A gyűjtés keretében jótékonysági estet rendeznek Mosonmagyaróváron, a Flesch Károly Kulturális Központban december 11-én, szombaton este 5 órától.

A műsor címe „Magyar História – Vereckétől a XXI. század hajnaláig". A verses, zenés, táncos összeállítás történelmünk sorsfordító pillanatait idézi fel. A gálaesten a szlovákiai Gútáról a Kis-Duna-menti Rockszínház, a Bakony néptáncegyüttes, a Syncron zenekar Bakonyszombathelyről és a kisbéri Táncsics-gimnázium színjátszó köre működik közre. A produkció rendezője Mayer János. A szervezők az est teljes bevételét Kárpátalja egyetlen állami magyar tannyelvű elit gimnáziuma, a Bethlen újjáépítésére fordítják. A jótékonysági estre támogatói jegyek is vásárolhatók a kulturális központban. A gálán a gimnázium képviselői is jelen lesznek.

A gyűjtés szervezője, Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta: határainkon túl a kárpátaljai magyarság helyzete a legrosszabb, körülményeik nyomorúságosak. Az egyetlen magyar nyelvű állami gimnáziumuk a beregszászi, amely európai minőségű képzést ad diákjainak. Tanulóik az országos tanulmányi versenyeken évről évre kitűnően szerepelnek. A gimnáziumot segítő felhívásra számos önkormányzat, cég, magánszemély, egyházi és civil szervezet juttatta el eddig pénzadományát.

A megyei iskoláknak meghirdetett „Száz forinttal Beregszászért" akciónkhoz az ország minden részéből csatlakoztak.
– Eddig közel ötmillió forint gyűlt össze, ebből két és fél milliót átadtunk, és a beregszásziak már fel is használták. Ebből újították fel a vizesblokkokat, cserélték ki az elektromos vezetékeket és a padlóburkolatok egy részét. A magyarországi gyűjtés hatására az ukrán állam is támogatást adott a bővítéshez s egy tornaterem építéséhez. Mivel minden fillérre szükségük van, ezért a gyűjtést tovább folytatjuk – tette hozzá az alelnök.

Befizetésekhez csekket kérni a 96/522-207-es telefonszámon lehet. A pénzt a Nemzeti Alapítvány számlaszámára kell utalni „Beregszász" megjelöléssel. Számlaszám: 11991102-02105840. A befizetett összegek az adószám feltüntetésével az adóalapból leírhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határnyitás: elzárták az utat

Az osztrák ígéretekkel ellentétben egyelőre mégsem nyílt meg a hegyeshalmi kishatár a személyautó-forgalom előtt. Szombaton reggel a várakozásoktól elmaradva, de mintegy tíz autó gyűlt össze a régi átkelő innenső oldalán. A magyar határőrség láthatóan mindent megtett már, hogy a kishatáron megindulhasson a személyautó-forgalom. Tovább olvasom