Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

A betegellátás komfortját is javítja az állagmegóvás

A betegellátás komfortját is javítják azok a nemrég kezdődött munkálatok, melyekre a mosonmagyaróvári Karolina Kórház 32 millió forintot kapott.
Sikeresen pályázott és összesen 32 millió forintot kapott a mosonmagyaróvári Karolina Kórház az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) központi keretéből. A pénzzel azokat a felújításokat támogatják, amelyek javítják a betegellátás komfortját, illetve az épületek állagmegóvását.

Amint azt dr. Bertalan István főigazgatótól megtudtuk: az elnyert pénzből egyrészt az A épület részleges külső homlokzati felújítását végzik el. A 2003-ban átadott szárnyon a külső szigetelés rögzítőhálója már több helyen elszakadt. Félő volt, hogy a szél további károkat okoz, így halaszthatatlan feladatot jelentett a felújítás. Ez a munka el is kezdődött a napokban.
A külső homlokzat részleges felújítását végzik el a szakemberek.
A külső homlokzat részleges felújítását végzik el a szakemberek.
A pénzből már elvégezték az A épület három osztályának belső felújítását, valamint megújulnak a szülészet-nőgyógyászat, újszülött-, sebészeti és traumatológiai osztályok is. A főigazgató hozzátette: egyre nagyobb gondot okoz az egészségügyi intézményekben is a legionella baktérium megjelenése a vízvezetékrendszerekben. Különösen azokon a helyeken, ahol nem tudnak megfelelő hőmérsékletet biztosítani. Ennek megoldására a melegvíz-csövek utólagos szigetelését is elvégzik.

A támogatásnak köszönhetően a családbarát újszülöttosztály megvalósításáért átalakítják az osztály étkező- és fogadóhelyiségét. Ezt követően véglegesen megszűnik a korábbi üvegablakos bababemutatás.

Dr. Bertalan István kiemelte: a működési bevételi lehetőségek korlátja miatt az egészségügyi intézményekben az amortizáció folyamatosan gondot jelent. Az ilyen jellegű pályázati támogatásokkal azonban – jó gazdaként foglalkozva az épületekkel – jelentős állagmegóvást és felújítást végezhetnek el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriában rejthették el az eltűnt mosonmagyaróvári férfi holttestét?

Ausztriában rejthették el az eltűnt mosonmagyaróvári férfi holttestét?
Mácsik Zoltán ügyében Ausztriában is nyomoznak. Tovább olvasom