Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

A béke szigete lesz

A vészkorszak 70. évfordulóján holokauszt-emlékművet adtak át Mosonmagyaróváron. A Mosoni Zsidó Hitközség az alkalomra álmodta meg az emlékművet és a parkot.
– Megjelent a Civil Alap pályázati kiírás, ami tálcán kínálta a lehetőséget. Megterveztettük az egész projektet és megírattuk a pályázatot. El is nyertük a szükséges összeg felét – tudatta Ligeti László, a hitközség vezetője. – Közben a kormány emlékezetpolitikája miatt lehetetlenné vált, hogy a pályázati pénzt lehívjuk. Nem maradt más, mint a közadakozás. Ebből már összegyűlt a pályázaton elnyert pénz fele.

Ligeti László hozzátette: a még hiányzó összeg előteremtésére társadalmi összefogást hívtak életre mindazok, akik nyertek a Civil Alap pályázatán, ám nem veszik azt igénybe. „Mementó 70" néven szövetséget kötöttek, hogy közösen gyűjtsék az adományokat.

Ligeti László kiemelte: a nehézségek ellenére az emlékmű megvalósult. Most a Shalom park kialakítására törekszik a hitközség. Néhány napja működik az ingyenes vezeték nélküli internet. A hitközség megkereste nagyobb helyi cégek vezetőit is, hogy segítsenek a Shalom park kialakításában. Arra kérték a vállalkozásokat, lehetőségeikhez mérten egy-egy pad megrendelésével járuljanak hozzá a parkhoz. Eddig két felajánlás érkezett, a Nolato Magyarország Kft.-től és az egyik nagy pénzintézettől.

A hitközség vezetője hozzátette: nem szeretnék, ha ez a környék a szomorúság és a gyász helye lenne.
– Legyen ez a tér a béke szigete, a Shalom park! Hirdesse az örömöt, hogy élünk. Aki ide jön, élvezze a parkot, használja az internetet. Szívesen látunk mindenkit – hangsúlyozta.

www.memento70.huA közadakozás folyamatosan nyomon követhető a www.memento70.hu internetes oldalon, amelyen keresztül adományozni is lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pindur Pandúr vetélkedő

A budapesti rendezvényen a Bóbita Óvoda Süni csoportja és a Bolyai-iskola második osztályos csapata… Tovább olvasom