Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

A lakóépületektől a vendégfogadókig

A megyeszékhely, majd a mosoni belváros után idén Hédervárt térképezik fel a Széchenyi István Egyetem (SZE) építészmérnöki karának negyed- és ötödéves diákjai.

A terveket a későbbiekben a szigetközi településen és Győrben is bemutatják.

˝Szerintünk... avagy egyetemisták javaslatai Moson megújításához˝ címmel harmincnyolc építészmérnök-hallgató gondolkodott el Moson rehabilitációjáról – a kiállításról tavalyelőtt számoltunk be.

A leendő építészek kulturális centrumot, vásár- és bevásárlóközpontot vagy lakóépületet képzeltek el a Lajta-parti városrészben. Ezt megelőzően Győrt ˝térképezték˝ fel, idén viszont egy vidéki települést, Hédervárt szemelték ki. Kíváncsian várjuk ötleteiket.

Negyvenhat diák kutat Héderváron 10 konzultáns tanárral. A terveiket a településen és Győrben is bemutatják.
Negyvenhat diák kutat Héderváron 10 konzultáns tanárral. A terveiket a településen és Győrben is bemutatják.

– A komplex tervezés nevű, két féléves tantárgy keretében a negyed- és ötödéves diákjaink vizsgálják a területet – tudtuk meg Czigány Tamástól, az egyetem építész tanszékvezetőjétől.

A negyvenhat diák tíz konzulens tanárral csoportonként dolgozik egy-egy témakörön. A szakember elmondta: egyeztettek a helyi polgármesteri hivatallal, hogy milyen igények merültek fel. A diákok vizsgálják a település összefüggéseit, lakóházakat, rekreációra és vendégfogadásra alkalmas épületeket terveznek a későbbiekben, de foglalkoznak a kerékpáros-turizmussal is. A tervek elsősorban tanulmányi célokkal készülnek, de elképzelhető, hogy a későbbi fejlesztések során akár be is építhetnek ötleteket. A kutatás és tervezés záróakkordjaként kiállítás nyílik, melyet az érdeklődők Győrben az építész tanszéken és Héderváron is megtekinthetnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyes buszok egy dunakiliti cégnél?

˝Egy dunakiliti cégnél a buszok életveszélyesek, már kétszer kigyulladt a jármű.˝ Többek között… Tovább olvasom