Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Terjeszkedő cégek, új munkahelyek

Jánossomorja vonzó a letelepedni kívánók számára. Ennek oka a helyi munkalehetőség, a település előnyös fekvése, de nem elhanyagolható szempont a gyermekes családok számára a helyi iskolák magas oktatási színvonala sem.

Jánossomorján az előző évek hagyományaihoz híven az óévet tűzijátékkal és 220 liter forralt bor elfogyasztásával búcsúztatta a település lakossága. Volt mit ünnepelniük, hiszen a nagyközség fejlődése töretlen és nagyon sok olyan feladatot teljesítettek, ami az ott élők komfortérzetét, megelégedését szolgálja. Most ugyan hó fedi ezeket, ám megszépült közterek, felújított utcák és közintézmények jelzik a fejlődés irányát.

Jó hírekből továbbra sincs hiány Jánossomorján. A tavaly elkezdett uszoda építése a létesítmény gépészeti elemeinek szerelési fázisába került, így egyre nagyobb az esély arra, hogy májusban már leküzdhetők lesznek az első hosszok a hűsítő vízben. Az év végére elkészült a mosonszentpéteri templomtér rekonstrukciója. A 26 millió forintos beruházásban – amiből 15 milliót pályázaton nyert a nagyközség a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól – díszburkolatot építettek, világítótesteket helyeztek el és stílusos pihenőpadokat raktak ki.

Dr. Kurunczi Károly polgármester örömmel számolt be arról, hogy az Oetker Kft. pizzaüzemrészlegének bezárása következtében elbocsátott 43 ember kétharmada azóta a helyi cégeknél sikeresen elhelyezkedett. A polgármestert arról is tájékoztatta a cég menedzsmentje, hogy a kft. megőrizte piaci pozícióit, így további létszámleépítésektől, munkafolyamatok beszüntetésétől nem kell tartani.

Egyébként a Jánossomorja közigazgatási területén működő cégeket dinamikusan fejlődőnek, stabilnak ítéli meg a polgármester és jó érzéssel nyugtázza, hogy közülük néhány további bővítési szándékáról számolt be az önkormányzatnak.

A Leier kft. 750 millió forintos beruházásban új csarnokot épít és a Hipp Kft. is terjeszkedni kíván. Ennek feltétele az volt, hogy a cég vajon tud-e a környéken további területeket szerezni. A föld tulajdonviszonyának rendezése, mezőgazdasági művelés alóli kivonása közel egyéves kemény munkájába telt az önkormányzatnak, de megérte. A gyár így a jövőbeni bővítéssel az európai uniós csatlakozás időszakára másfélszeresére tudja növelni termelését. Ez 30–40 munkahely teremtése mellett azt is jelentené, hogy a hanságligeti cég szolgálná ki Közép-Európa teljes bébiételpiacát.

A polgármester elmondta: Jánossomorja önkormányzata jó partnere kíván lenni a településen tevékenykedő cégeknek. Támogatja céljaikat, terveiket. Ugyan helyi munkaerő-kapacitással már nem rendelkeznek, sőt, 220 ember jár nap mint nap Jánossomorjára dolgozni. A nagyközség költségvetését egyébként 230 millió forint iparűzési adó segíti.
A település képviselő-testületét régóta foglalkoztatja Jánossomorja várossá nyilváníttatásának gondolata. A tervek szerint a márciusi testületi ülés egyik napirendi pontja e kérdéskör lesz. A jelenlegi álláspont szerint a 2004-es esztendőben pályázzák meg a címet.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncfesztivál amatőrök részére

A mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központ táncfesztivált hirdet Flesch-táncfesztivál… Tovább olvasom