Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Nem megszüntetik, átszervezik a labort

A jánossomorjai betegeknek ezentúl nem kell Mosonmagyaróvárra utazniuk a teljes körű vérvizsgálatért.
Jánossomorja önkormányzata és a Karolina Kórház megállapodott arról, hogy a helyi labor a mosonmagyaróvári kihelyezett intézményeként működik tovább, így a vérvételre szorulóknak nem kell Mosonmagyaróvárra utazniuk a vérvizsgálatra. A jánossomorjai laboratóriumban eddig csak bizonyos értékekre kiterjedő vérvizsgálatot tudtak végezni. Akinek teljes körű kontrollra volt szüksége, annak Mosonmagyaróvárra kellett utaznia.

Dr. Kurunczi Károly polgármester elmondta: Jánossomorján a vérvétel a jövőben zárt láncú rendszerben működik. Azaz helyben reggelente a megszokott módon leveszik a vért. A mintát beszállítják a mosonmagyaróvári laborba, s a vizsgálat eredményéről még aznap dél körül elektronikus úton értesítik a háziorvost. Azért jött létre a megállapodás, mert szerették volna teljes körűvé tenni a helyben elérhető vérvizsgálatot. Ez a betegek kényelmét szolgálja.

– Korábban azt terveztük, hogy heti két napra csökkentjük a helyi labor rendelési idejét, végül mégis a kialakult gyakorlat – hétfőtől csütörtökig a laborban történik a vérvétel, pénteken pedig a fekvő betegekhez jár ki a laboráns – mellett döntöttünk – mondta dr. Kurunczi Károly.
A város elöljárója szerint sajnálatos, hogy az ügy végleges lezárása előtt aláírásgyűjtés indult a városban, tiltakozva a laboratórium megszűnése ellen, holott erről szó sem volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy padon a főherceggel

Két éve, Mosonmagyaróvár várossá avatásának 650. évfordulóján Szentkuti Károly alpolgármester vetette fel, hogy 2006-ban lesz Frigyes főherceg születésének 150., halálának 70. évfordulója. Az önkormányzat úgy döntött, hogy méltó emléket állít az élete utolsó éveit a Lajta-parti városban töltött, az emberek által egykor köztiszteletben tartott személyiségnek. Tovább olvasom