Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

71 megyei telelepülés hulladékgazdálkodása újult meg 3,6 milliárdból

Gyűjtik, szállítják és ártalmatlanítják is a szemetet Mosonmagyaróvár és Csorna térségében.

"Minél kevesebb hulladék lerakása" - ezzel a céllal indította útjára a Mosonmagyaróvár és Csorna környéki hetvenegy települést összefogó nagytérségi társulás hulladékgazdálkodási pályázatát.

A 3,6 milliárd forintos beruházás az első számításokhoz képest nagyobb, 3,3 milliárd forintos uniós és állami támogatást kapott. Záróakkordját csütörtökön a jánossomorjai Regionális Hulladékkezelő Központban tartották. Itt készült el a projekt legköltségesebb eleme, a korszerű válogató csarnok és a mechanikai feldolgozó.

- További fejlesztések szükségesek a rendszer működtetésére. A hagyományos hulladékgyűjtés és szállítás eszközeire egy újabb, ötszázmilliós pályázatot nyújtottunk be - emelte ki Árvay István társulási elnök. Tóth Andor Nándor, a pályázatot kiíró KEOP Irányító Hatóságának főigazgatója üdvözölte a példaértékű beruházást, melyhez hetvenegy település fogott össze a korszerű hulladékgazdálkodásért.

Mint elhangzott kihívást jelent, hogy rezsicsökkentett áron végezzék el a szolgáltatást, ezért állami támogatást remélnek.

Hamarosan 100 százalékban a társulás tulajdonába kerül a szemétszállítási vállalat. A projekt egyes elemeivel már találkozhattak az érintett településeken élők. Engedélyre vár a kialakított tíz hulladékudvar: ezek közül várhatóan a mosonmagyaróvári nyithat ki elsőként. A szelektív gyűjtés is átalakul, ehhez azonban a projekt utolsó láncszemét, a szállító járműveket várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úthibákat találni kilométerenként

A Mosonszolnokot Albertkázmérpusztával összekötő út felújításra vár több évtizede. A Magyar Közút… Tovább olvasom