Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

650 millióból bővítik a Hunyadi-iskolát

Csaknem 900 millió forintot kapott fejlesztésre a Győr-Moson-Sopron Megyei Szakképzésszervezési Társulás (TISZK) az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatán.

Az összeg nagy részét a mosonmagyaróvári Hunyadi-iskola bővítésére fordítják.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében pályázott támogatásért a megyei TISZK. A szervezet a napokban mintegy 885,9 millió forintot nyert infrastrukturális feltételeinek javítására – tájékoztatta portálunkat Gyopáros Alpár. Az elnök elmondta: az összeg nagy részét – összesen mintegy 648 milliót – a mosonmagyaróvári Hunyadi-iskola bővítésére, eszközbeszerzésére fordítják, de fejlesztik a csornai Csukás-iskolát és a csermajori intézményt is.

A támogatásból a Hunyadi-iskola régi szárnyát meghosszabbítják és ráépítenek egy újabb emeletet.
A támogatásból a Hunyadi-iskola régi szárnyát meghosszabbítják és ráépítenek egy újabb emeletet.

A támogatásból a Hunyadi-iskola Dr. Gyárfás utcai ˝A˝ épületét bővítik – mondta el dr. Nagy István alpolgármester. A beruházás során a meglévő utcai épületszárny tetejére egy újabb, harmadik szint kerül. Emellett az épület bővül egy csaknem 2 ezer négyzetméteres, háromszintes tantermi szárnnyal. A meglévő szűkös főbejárat helyett újat építenek az utca felől, az új és a meglévő épületszárny találkozásánál. Ezzel lehetőség nyílik az iskola akadálymentes megközelítésére is. Az új épületrészben az utcafronton kapnak helyet a szakképző tantermek, laborok és tanműhelyek. Összesen tizenkét csoport-, egy tantermet és négy szertárt terveznek ezen a részen. Az udvari oldalon lesz a három szintet összekötő lépcsőház és a felvonó. A meglévő szárny emeletráépítésében a TISZK működéséhez szükséges irodákat és orvosi szobákat alakítanak ki. A beruházás során az iskola kerítésén belül parkolókat is kialakítanak.
A szakképzési termeket szakmacsoportonként szintenként csoportosítva helyezik el. A földszinten CNC-forgácsoló tanterem, labor, mérőterem és anyagvizsgáló, az első emeleten műszaki dokumentációs és nyelvi laborok, a másodikon a kereskedelmi szakmacsoporthoz kapcsolódó taniroda, pénztárgépterem és informatikai termek lesznek. Az alpolgármester hozzátette: a pályázati támogatásból nem csupán az építés valósul meg, hanem a szaktantermekbe szükséges gépeket, berendezéseket, modern oktatási eszközöket is beszerzik.

Olvasóink írták

  • 2. rezi 2009. december 19. 18:02
    „Akkor most lesz esztergályos,bádogos,lakatos,szobafestő?
    Vagy képeznek még több ezer pincért,szakácsot ausztriának?”
  • 1. kak-444 2009. december 19. 08:59
    „nem rossz, csak arra leszek kíváncsi, hogy ebből a pénzből mennyit lopnak el...
    majd meglátjuk, hogy hirtelen kinek lesz új kocsija...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csajok kérdezték Bencét: a fiatal sztár mindenre válaszolt

A Csillag születik megyei döntőse Brasch Bence volt a vendégünk. Az interjú során a lányok… Tovább olvasom