Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Piknik Woodstock szellemében

Mediawave - Jó eséllyel több ezer zenerajongó ember lepi el vasárnap a győri Aranypartot. A Mediawave részeként szervezett, előmajálisos piknikre civilszervezetek, családok és fiatalok százait várják a rendezők, jutalmul pedig ingyen elhozzák a legendás Ten Years After együttest.

„Természetesen nem pénzzel sikerült Győrbe csalogatnunk a bandát, sokkal inkább a csodás szabadtéri helyszínnel, s persze azzal, hogy 1968 szellemének adózzunk az idei Mediawave-n" - mondta tegnap este a Vasárnapinak Hartyándi Jenő fesztiváligazgató. Arra a kérdésünkre, hogy a ma már nagypapa korban járó zenészek itt maradnak-e még a fesztiválon pár napig, vagy rögtön a koncert után indulnak haza, Hartyándi Jenő úgy válaszolt: egy éjszakát alszanak Győrben, s hétfőn repülnek vissza Angliába.

S mitől is legendás a Ten Years After? A négytagú banda 1968-ban több alkalommal fellépett New Yorkban Jimi Hendrix és Janis Joplin társaságában, fantasztikus örömzenei koncerteket adva. 1969-ben az a megtiszteltetés érte őket, hogy angol együttesként meghívták a csapatot Woodstockba, a mára kultikussá váló megafesztiválra. A Ten Years After este lépett fel, így a bizsergető rockzene mellett a látványelemek is érvényesülhettek. Fellépésük fénypontja az I'm Going Home előadása volt - csaknem 400 ezres tömeg előtt. A hatvanas években a Ten Years After a hippik „béke-szeretet-szabadság" gondolatának egyik legfőbb szigetországi hirdetője volt. A bandából az utóbbi négy évtizedben egyedül Alvin Lee vált ki, vagyis a jelenlegi frontember, a többi tagnál közel harminc évvel fiatalabb Joe Gooch-ot leszámítva az eredeti formációt köszönthetjük az Aranyparton.

„Nem én találtam ki, hogy az idei tematika középpontjába 1968 kerüljön. Minél többet zsűriztük azonban a filmeket, annál inkább megérett bennünk az elhatározás: meg kell emlékeznünk '68 szelleméről. Ez volt ugyanis az a fordulópont mind Európában, mind Amerikában, amikor a kormányok kénytelen-kelletlen belátták: a civilek hangját nem lehet elnyomni. Mindez óriási előrelépés volt a korábbi politikai kultúrához képest" - zárta szavait Hartyándi Jenő.

 

Vasárnapi programok az Aranyparton


12:00 Zsákbamacska (győri együttes)


13:00 Maczde Kampec Bigbang (magyar/francia banda)


15:30 Electric Blues Circus (osztrák csapat)


16:00 René Lackó Blues Band (szlovák/osztrák/magyar válogatott bluesbanda)


18:00 Grand Magony Orchestra - „Fehér folt" zenei műhely (amerikai-orosz-török-magyar dzsesszformáció)


20:00 Ten Years After (angol rockegyüttes)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piknik a Ten Years Afterrel

Győr - Győr önkormányzata és a Mediawave Alapítvány szervezésében tízórás piknik várja a szórakozni… Tovább olvasom