Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Mediawave light koncertek Győrben

A Mediawave Fesztivál elköltözött Győrből, az életérzés azonban maradt. Jobbnál jobb koncertekkel várnak a győri Rómer Házban.


A Mediawave light koncertek alkalmával újraéled Győrben a fesztiválhangulat. Az Apnoe, Wenk és a Bilokánsok is fellépnek május 1-jén a Rómer Házban.


Bemelegítésként pénteken a Strange Party Orchestra és Balkán Bít Bors játszanak >>


Apnoe

Az első évek útkeresése, tagcseréi után az eredeti progresszív rockos irányvonal fokozatosan megváltozott, ma a győri zenekar magyar népzenei alapokon nyugvó fúziós zenét játszik sajátosan újragondolva.

Az Apnoe szombaton a győri Rómer Házban lép fel >>

Apnoe
Apnoe

A jelenlegi, öttagú felállásból legrégeben Takács Gergely (gitár, kobza), Kovács Áron (basszusgitár) és Balogh Tibor (trombita, szárnykürt) játszik együtt. 2008-ban csatlakozott a csapathoz Valastyán Tamás (dobok). A hagyományos, erőteljes alap rock-hangszerelés mellett Balogh Tibi klasszikus-zenei képzettségével, hozzáállásával valódi új hangszínt hoz a magyar népdalok ihlette szerzeményekbe. 2009-ben talált egymásra az Apnoe és Mesics György „Mesó", aki tizenöt éve különböző táncházas népzenekarok oszlopos tagja, prímása. Így a nótákat azóta hamisítatlan népi hegedű, és egy férfi énekhang is gazdagítja, sajátos karaktert adva a banda egyéni, magyar népi muzsikák feldolgozásából, újragondolásából eredő stílusának, ahol az elektromos elemek hangzása népzenei irányt vesz, a népi hangszerek (hegedű, koboz, ének) pedig kicsit rockosabban szólalnak meg.

 A Mediawave light koncertek részletes programja >>
Bilokánsok

A Bilokánsok együttes sokak szerint egy progreszív zenét játszó banda. A bilokáció szó olyan kettősséget jelent, amelynek során a test és a lélek különválik és egy időben két különböző helyen jelenik meg.

Bilokánsok
Bilokánsok

Halgass bele a Bilokánsok dalaiba! >>

A banda megalakulása óta folyamatos fejlődik, ezt megjelent CD-jük is igazolja. A változások ellenére a csapat mindvégig meg tudta és tudja tartani egyediségét. Továbbra is a bilokáció fogalomkörét magán hordozva építi fel dallam és szövegvilágukat.

A Bilokánsok szombaton Győrben játszanak >>

A zenekart jelenleg alkotó Mayer Tamás basszusgitáros, Rédling Szabolcs gitáros-énekes, Boros Oszkár dobos, Kocsis Levente gitáros, Zigó András fuvolista és Szabó Gergely billentyűs együtt dolgozik az új számok írásán.

 A Mediawave Fesztivál programfüzete ide kattintva letölthető >>
Wenk

A győri zenekar 2008 nyarán alakult. A tagok mindannyian játszottak már együtt más-más produkciókban, régóta szerettek volna ebben a felállásban muzsikálni. Mindegyik képzett zenész, nagy színpadi és zenei tapasztalattal rendelkeznek.

Wenk
Wenk

A Wenk sokrétűen képes a szórakoztatásra: repertoárunkban az 1920-as, 1930-as évek swing zenéjétől, a blueson és funk-on át, a mai fúziós és pop zenéig minden stílus megtalálható, mely az igényes zenét kedvelő fülek számára kedves lehet.

Wenk koncert a győri Rómer Házban >>

Tagok: Erdélyi Viktor - Lead Vocal; Tóth Balázs - Saxophone, Vocal; Németh Gergely – Keybords; Baczoni Gergely – Bass; Valastyán Tamás – Drums

A remek koncertek és kimerítő bulik közben alkalom adódik egy kis kulturális kikapcsolódásra: Mediawave light Irodalmi Majális a Rómer Házban >>


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MEDIAWAVE - Nyerj jegyet a fesztiválra!

Négy darab napijegyet nyerhetnek, akik helyesen válaszolnak két kérdésünkre. Irány Szombathely! Tovább olvasom