Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Huszonöt éves a Mediawave - Nevezz filmmel - Téma: Falak

Január 10-ig lehet filmekkel nevezni a 25-ik évfordulóját ünneplő Mediawave Együttlétre.
A 2015-ös program kiemelt témája a falak lesz, utalva a huszonöt évvel ezelőtti világeseményekre. Folytatódik a tavaly sikerrel útnak indított online filmfesztivál is.

A közelmúlt történelmének egyik legemblematikusabb falbontása, a berlini fal ledöntése szolgáltatott jó apropót a kérdés feltévésére, miért is épültek a múltban, és épülnek a mai napig is szomszédokat, népeket, kultúrákat elválasztó, fizikai vagy szellemi állapotú falak.

A kérdést a Mediawave kiemelt témaként jeleníti meg a filmes programban, a Fényírók Fesztiválján, de fogja keresni - építeni és bontani - más művészeti produkciók, közösségi akciók és performance-k formájában is a 25. Mediawave Film és Zenei Együttléten. A 25-ik alkalomra fizikálisan ketté lesz választva a komáromi Monostori erőd Dunai bástyájának udvara, azaz lesz Kelet- és Nyugat-Mediawave, más hangulatú programmal, és nem lehet majd előre tudni, melyik lesz keleten vagy nyugaton. A határt csak útlevéllel lehet átlépni, és már a belépésnél dönteni kell, ki milyen útlevelet vásárol belépő gyanánt.Folytatódik a tavaly sikerrel elindított online filmfesztivál is, az előző évivel megegyező Úton tematikával. Ugyanazzal a nevezési lappal lehet a klasszikus és az online filmfesztiválra is jelentkezni, egy filmmel akár mindkét szekcióba is 2015. január 10-ig.

Az Úton kategóriába nevezett filmeket előzsűri szelektálja várhatóan 2015 január végéig. A programba beválogatott filmek azonban a szokványos fesztivál mozikon túl a Mediawave honlapján is láthatóak lesznek 2015. március 1. és április 28. között. A nézők március 31-ig különböző kategóriákban szavazhatnak majd. A szavazók közt Mediawave belépőket, illetve a fesztivál szellemiségéhez illő díjakat sorsolnak ki.

A 25. Mediawave Film és Zenei Együttlétet április 28. és május 2. között rendezik Komáromban, a Monostori erődben.

Jelentkezni a filmes versenyprogramba az alábbi linken >> 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós támogatással valósult meg az Őrség vonzásában projekt

Az Őri Alapítvány az Őrség egyik legrégebbi és máig legaktívabban működő civil szervezete. Tovább olvasom