Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Médiabál 2008: Kína és olimpia

Győr-Gyönyörű nők, elegáns urak, a média és a közélet mostanában így mulat. Győrött az egyetemi csarnokban – melyet a Rockgolyó Bt. varázsolt bálteremmé, a lehetetlent nem ismerve – a Magyar Újságírók Szövetségének elnöke szerint Magyarország talán legszínvonalasabb bálját rendezték meg szombaton.

Csupa olimpikon

Szellő István a Médiaszemélyiség-díjat Somodi Gézától, lapunk főszerkesztő-helyettesétől, a Médiaklub társelnökétől veszi át.
Az ötödik Médiabált a kínai olimpia jegyében szervezték meg. A belépők egy hatalmas kínai oszlopfőkkel és sárkányokkal díszített bálterembe léptek be. Szinte hihetetlen volt, hogy egy sportcsarnokból ilyet is ki lehet hozni. A díszvendégeket az Audi Hungaria Motor Kft. limuzinszervize vitte el a bejáratig, onnan a bál kamerái és a Revita TV operatőrei is nyomon követték őket. Így kerültek a kivetítőkre Gyulay Zsolt, Ábrahám Attila olimpiai bajnok kajakosok, Schmitt Pál, a MOB elnöke, Csisztu Zsuzsa, aki Borkai Zsolttal együtt a magyar tornászcsapat tagja volt a szöuli olimpián, Benkő László zeneszerző, az Omega együttes meghatározó személyisége, Eötvös Pál, a MÚOSZ elnöke, budapesti és megyei újságírók, nyomdászok, ügynökségi dolgozók.

A galéria megnyitásához kattintson a képre >> Fotó: Krizsán Csaba és H. Baranyai Edina

A Médiabál fővédnöki posztját Borkai Zsolt, Győr polgármestere vállalta magára. Ezzel is kiemelve, az ilyen bálok nem csupán a szűkebb média, de a vele szorosan együtt élő közélet, gazdasági szféra felvonulását, ismerkedési estjét is jelentik. Schmitt Pál köszöntője után emlékérmeket adott át a polgármesternek, boldogan emlékezve arra, hogy Szöulban is ő lehetett az, aki Zsolt nyakába akasztotta az aranyat. (A MOB elnöke egyébként az este folyamán Médiabál-aranyéremmel jutalmazta azokat a merész vállalkozókat, akik a győri kajak-kenu sport népszerűsítése érdekében egy képzeletbeli hatos kajakban közösen eveztek együtt az olimpiai bajnok Gyulayval és Ábrahámmal.)

A csodálatos nőket egyetlen megszólaló sem tudta kihagyni mondókájából. Akadtak, akik már hetek óta jártak varrónőjükhöz, hogy a bálhoz és egyéniségükhöz illő ruhakölteményben jelenjenek meg. Eötvös Pál, a MÚOSZ elnöke arról is beszélt, ez a bál sem nem jobb, sem nem bal, ez a Médiabál, csupa nagybetűvel, ahol az a fontos, hogy az urak elegánsak, a hölgyek pedig egyszerűen csodaszépek, és észbontóak. Egyébként pedig már régóta tudott, mesélte az elnök, az ilyen bálokon a legjobb a hangulat, mert kötött formák között ugyan, de mégis kötetlenül tudnak mulatni hölgyek és urak.

Vida István, a Kisalföld szerkesztőségvezetője és Benkő László az Omegából.


Sárkányos kezdet, diszkós vég

A Médiabált a Győri Ütőegyüttes kínai kolompja, majd dobszólója nyitotta meg. Ez a hang adott jelet a Rába Sárkányhajó Club tagjainak, akik a Győri Nemzeti Színház óriási tűzokádó sárkányával lejtettek nyitótáncot a parketten.

Őket követte Csisztu Zsuzsa kedves és a bál végéig elbűvölő háziasszonyi köszöntője, majd a szokásos protokoll. A győri filharmonikusok bőséges ízelítőt adtak a komolyzene könnyű irányzatából, alkalmat teremtve az Albatrosz együttes igazán ifjú tehetségeinek egy keringő, majd záróakkordként egy polka bemutatására. A vacsora ezután vette kezdetét. A CulinArt és a La Maréda kitett magáért. Bőséges, ízletes, izgalmasan tálalt étkek várták a vendégeket egész este. Éjfélkor ezt még egy vacsora is megfejelte, aki nem táncolt eleget, bizony szusszanni sem tudott már hajnalra. (Vagy nem frissítette magát jófajta Sopronival az ingyenes sörcsapoknál!) A táncra persze volt jó lehetőség. Elsőként a Royal tánczenekar Cseh György vezérletével és énekesnőjük, Csibi kiváló hangjával csalta a parkettre az embereket. Az egyórás mozgás után jólesett egy kis szünet.


A galéria megnyitásához kattintson a képre >> Fotó: Krizsán Csaba és H. Baranyai Edina
A bárrészben a Vanos Autószalon jóvoltából sziluettkép készült bárkiről, a Győri Casino pedig két asztalon tanította huszonegyezni és rulettezni a jelentkezőket. Közben a nagy bálteremben a Zafira fehérneműit mutatták be a soproni Modells the Future’s stúdió tagjai, nem kis közönségsikert aratva. A kis szusszanásnyi időt kihasználva adta át a Médiaklub társelnöke, a Kisalföld főszerkesztő-helyettese, Somodi Géza a Médiaszemélyiség-díjat Szellő Istvánnak. A televíziós személyiség megköszönte a kollégáknak ezt a kedves elismerést, táncra mégsem perdült, még Csisztu Zsuzsa kérésére sem. Mint mondta, táncolt ő már hárommillió ember szeme láttára, az abból a műfajból talán elég volt.
Fenyő Miklósnak elég volt csak színpadra lépnie, a táncparkett máris megtelt. A közönség természetesen közösen és kívülről énekelte az ismert slágereket. A Royal zenekar visszatérését követően ezt a hangulatot és ezt a „táncos sűrűséget" csak az a B. Tóth László tudta visszahozni, aki már harmadszor vendége a bálnak mint a hazai diszkósok egyik legjobbja.

Az ötödik Médiabál utolsó vendégei hajnali fél ötkor távoztak az egyetemi csarnokból. Az elsők valamivel éjjel egy óra után.

Borkai Zolt (középen), a bál fővédnöke és Szabó Jenő győri önkormányzati képviselő (balra)


Jótékony cél

A Médiabált a megszervezésre a Kamé Kft.-nek megbízást adó Média 2003 Alapítvány hagyományos jótékony céllal bonyolítja le. A bál hozadékából egy fiatal tehetséges pályakezdőt és egy munkájával már bizonyított médiamunkást jutalmaz minden év március 15-én, a magyar sajtó napján.

Még több fotó a Kisalföld online-on

A Médiabál segítője volt a Kisalföld kiadója, a Lapcom kft. A Kisalföldön kívül a oldalunkon is rendszeresen jelentek meg írások az előkészületekről, és vasárnaptól a Médiabál forgatagából több mint 250 fotós ízelítőt nyújtó nagy album is nézegethető honlapunkon.

A fotók érdekesek, de mindent vissza nem tudnak adni. A kellemes fényözönt, a Margaréta virágszalon csokrait, melyek az asztalokat díszítették, az olimpiákat megidéző kivetítéseket, vagy azt a pillanatot, amikor egy légtornász a győri egyetemi csarnok kupolájából zuhanni kezdett a föld felé. Ám a meghitt pillanatok bárkit elvarázsolnak, ha megnézi galériáinkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már rendelhetők jegyek az ötödik Médiabálra!

Már meg lehet rendelni a belépőket a színes, szagos programra Médiabálból az ötödik, olimpiából a… Tovább olvasom