Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Adyvárosi Sportcentrum, Győr

Győr - A városban az Adyvárosi Sportcentrumot a legtöbben Graboplast-csarnokként ismerik, pedig a nyolcvanas évek elején megépített, sportpadlóval fedett küzdőterű sátoros csarnok mellett, a világítással ellátott bitumenes kézilabdapálya, valamint a Barátság Park is ide tartozik.

csarnok a közelmúltban dupla héjú sátorfedést kapott, közvetlen környéke a sportjellegű rendezvények mellett kiválóan alkalmas kisebb vásárok, koncertek, kiállítások megrendezésére.

Az Ifjúság körút túloldalán a Barátság Parkban évtizedekig három aszfalt borítású kézi- és egy kosárlabdapálya, a salakos futókör és az irodaépület is a tömegsportot szolgálta. Ez a rész napjainkban teljesen átépül. A 30 ezer négyzetméteres zöldterületen 2009. február 17-én kezdőtek meg a munkálatok. Az ország legszínvonalasabb szabadidőközpontja várhatóan a nyár végére készül el, három műfüves focipályával, illetve lábteniszpályával.

A központi épületben – melynek a tetejére, mint egy lelátóra, fel lehet menni – öltözőket építenek, vizesblokkal, valamint büfével.

A park pályákkal ellentétes oldalán gyermek- és idősjátszótér, fitneszpark, sakk- és kártyaasztalok lesznek. Kialakítanka egy tartán bevonatú, szintkülönbségekkel beépített futó-, kocogósávot is.

A centrum a város tömegsportjának legnagyobb bázisa volt korábban, emellett a lakótelep iskoláinak testneveléséből is kivette részét. A több mint 150 csapatot számláló városi kispályás labdarúgó-bajnokság küzdelmeinek nagy része a centrum pályáin zajlott, akárcsak a győri diáksportesemények többsége.

Cím: 9023 Győr, Ifjúság körút

Telefon: 96/414-485 

E-mail: grabocsarnok@gyorsport.hu

Megközelíthető:
A belváros felöl a 14-es és 23-as számú autóbuszjárattal

Kapcsolódó linkek:
http://www.gyorsport.hu/adyvarosi-sportcentrum.html

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esterházy kastély, Fertőd

Fertőd - Az Esterházy kastély Magyarország harmadik legjelentősebb épületegyüttese. E barokk… Tovább olvasom