Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Tűzvész Kaliforniában – friss hírek a Nagymedve tótól

Bandi, Kaliforniából
„Sajnos itt meg mindig a tűz van napirenden. Környékünkön a hegyekben lassan, de továbbra is terjed a tűz. A kitelepített lakosság erről a környékről még mindig a távolban, ideiglenes táborban van. Ma adják tudomásukra azt, hogy ki vesztette el hajlékát és kié maradt meg. A visszatérésük időpontja kétséges, mivel a főútvonal még veszélyes, csak tűzoltók, rendfenntartók használhatják. Egyelőre az áramszolgáltatás szünetel, vezetékek leszakadtak, az oszlopok elégtek.

Mivel már több helyen a tüzet sikerült kontrollálni, több tűzoltót vezényeltek ide a tüzekhez. Most mar itt a Big Bear Lake-ből, a Nagymedve tóból hordják a vizet a helikopterek es a repülők. A tűz a tótól 5 km-re van, de a veszély részünkre minimális. Az 5-6 hete leégett részt a tűz elérheti hamarosan, de utána mar nincs minek égni.
Mi úgy vagyunk, hogy rövid időn belül tudunk menekülni. Tudjuk, hogy mit szükséges magunkkal vinni és hova kell menni. Nekünk gondunk volt arra, hogy a szükséges biztosítást rendezzük, sok hanyag népnek ez nem fontos addig amíg nincs a nyakán a tragédia. Nekünk kettő szempontból szükséges a biztosítás, nem csak a tűz, de földrengés miatt is. Nem olyan sok evvel ez előtt itt volt egy nagy földrengés, ami nagy karokat okozott, itt a mi házunkban is.

Környékünkön is van több magyarnak háza, leginkább nyaralójuk, honfitársaink minden részen találhatók, így nem lepődtünk meg, amikor kitelepítésüket hallottuk. Meg azt szeretnem hozzáfűzni a dolgokhoz, mi választottuk magunknak hogy itt lakunk, tisztában vagyunk az esetleges veszélyekkel, tudjuk a következményeket. Sokáig a nagyváros zajában, tömegében éltünk, dolgoztunk, mindig a csendre, a nyugalomra vágytunk, amit el is értünk nyugdíjas korunkra. A tüzet reméljük, hogy hamarosan eloltják, csend lesz ismét, minden visszatér a rendes kerékvágásba és más témáról is írhatunk."
Era, San Diegóból

„Sajnos California fekvése miatt gyakoriak a földrengések, a tüzek. Ebből kifolyólag a tűzoltó-, a mentőalakulatok itt a legjobban kiképzettek. Igen, hatalmas volt a pusztítás és sajnos még mindig nincs vége, de, ha bárhol máshol történik ez, ott végképp kiláthatatlan következményei lettek volna. A jó hír, hogy az amerikai emberekben nagy az összefogás és egymás segítése. Mi is adományozunk sok nagyon jó állapotú ruhát, cipőt, sőt konyhai dolgokat is."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarok a tűzvihar közelében

Tovább olvasom