Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Pizza-vb: Kóstolt-e már tésztatornyot?

Olaszország - Tésztaakrobaták és tésztatornyok versengtek a 2008 áprilisában tartott pizza-világbajnokságon. A szoborszerű alkotások és a pizzaiolók feje felett a levegőben többször megpörgetett finomságok is mind a közönség bendőjében végezték.

Húsz országból csaknem ötszáz versenyző mérte össze tudását a tizenhetedik pizza-világbajnokságon Olaszországban, a Parmához közeli Salsomaggiore termében.

Nem csak az ízeket a pizzakenyérből készült alkotások kinézetét is díjazták. Fotó: Giuseppe Barbieri
Az ízeket és a pizzakenyérből készült alkotások kinézetét is díjazták. Fotó: Giuseppe Barbieri

A pizzaiolók, a pizzát készítők többsége ezúttal is férfi volt, a legfiatalabb tizenhét, a legidősebb kilencvenéves. Több kategóriában küzdöttek, hiszen nemcsak az elkészítés módját, az ízeket és az esztétikát díjazták, hanem az ügyességet is. Külön értékelték a tepsiben sütött pizzákat és a gluténmenteseket is. Hagyományos és szabad stílusú pizzával egyaránt lehetett nevezni és rendeztek gyorsasági versenyt is.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

A különleges vb mindig sok látogatót vonz, annál is inkább, mivel a belépés ingyenes, s a zsűrizés után a közönség elfogyaszthatja az alkotásokat.
 
Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

A legtöbb néző mindig a pizzaakrobaták rendkívül látványos egyéni és csapatversenyére érkezik, ámulva figyelik, ahogyan a résztvevők boszorkányos ügyességgel nyújtják, pörgetik a vállukon, dobálják a levegőbe a pizzatésztát, sokszor jelmezben és egyszerre többet is. A publikum és a versenytársak ezúttal is elismeréssel szemlélték a pizzakenyérből készült szoborszerű műveket, akadt köztük autó, kastély, lovas, bohóc is, de megmintázták még a pisai ferde tornyot is.

Pizzakenyérből megformálták a tenger c semegéit is.
Pizzakenyérből megformálták a tenger csemegéit is. Fotó: Giuseppe Barbieri

(Bővebb beszámolók külföldi olvasóinktól: www.kulfoldrol.kisalfold.hu.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trend és/vagy praktikum a téli divatban

Külföldi magyar olvasóink ezúttal az egyes országok téli utcai divatjáról írták meg… Tovább olvasom