Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A jövő energiái - határon átnyúló kapcsolatok

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány „A Jövő energiája – Megújuló energiaforrásokra irányuló forrásanalízis és beruházások előkészítésének stratégiája" című projektje keretében nemrégiben a szélenergiáról tartott szakmai szemináriumot, amit hasonlók követnek, más-más alternatív energiaforrás felhasználását bemutatva.


A szélenergiával, illetve annak hasznosításával foglalkozó szakmai szeminárium – akárcsak a projekt – lehetőséget kínált a magyarországi „jó gyakorlatok" bemutatására és szlovákiai üzleti kapcsolatok kiépítésére. Megújuló energiaforrások kiaknázására építő beruházások és azok megvalósításában részt vevő szakértők, kivitelezők információs adatbázisát építik a projekt résztvevői, a KVA és pályázati partnere, a Vágsellye és Vidéke Régiófejlesztési Ügynökség (RRA Sala).

A szemináriumon Bányai Péter projektfelelős tartott tájékoztatót, majd a szélenergia-hasznosítás mai helyzetéről beszélt dr. Tóth Péter, a Magyar Szélenergia Társaság elnöke, egyetemi docens (Széchenyi István Egyetem, Környezetmérnöki Tanszék). Az „Energiaspecifikus beruházás létesítésének feltételrendszere" címmel Lenka Čenkova szakértő tartott előadást; szélenergia-projekt esettanulmányát Baán József és Harsányi Levente vállalkozók ismertették.

A KVA és a RRA Sala díjmentes regisztrációs lehetőséget kínál további rendezvényeire is. (www.kva.hu, www.megujuloenergiaforras.net)
Napenergia – Komárno, 2010. április 15.
Geotermikus energia – Lipót, 2010. április 28.
Biomassza – Érsekújvár Nové Zámky, 2010. május 12.
Szakmai szeminárium a szlovákiai célrégió polgármestereinek részvételével – Mosonszolnok, 2010. május 25.
Záró konferencia, a projekt eredményeinek prezentálása – Vágsellye (©aµa), 2010. szeptember.

Partnerséget építünk!
A projekt az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjának (ERFA) támogatásával valósul meg, a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehér asszony afrikai ölelése

Győr – Dar Es Salaam. Önkéntesmunkára indult Tanzániába, de kalandtúrát élt át a győri Lengyel… Tovább olvasom