Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Wifikapcsolattal láttak el pozsonyi buszokat

Ingyenesen hozzáférhető internetkapcsolattal látta el több autóbuszjáratát a pozsonyi Városi Tömegközlekedés (MHD) péntektől.
A korlátlan wifikapcsolat egyelőre az MHD 50 pozsonyi autóbuszában vált hozzáférhetővé, de a szolgáltatást hamarosan más szlovákiai városokban is bevezetik.

Milan Ftácnik pozsonyi főpolgármester a szolgáltatás megindítása alkalmából a sajtó képviselőinek pénteken azt mondta: az önkormányzat támogatását élvező projekttel a város a tömegközlekedés népszerűsítését és komfortosabbá tételét célozza.

A wifikapcsolattal ellátott autóbuszok egy megkülönböztető jelzésen kívül arról is felismerhetők, hogy fedélzetükön több monitor is üzemel.

Az ingyenesen hozzáférhető internetkapcsolat próbaüzemét a nyáron kezdte meg a pozsonyi közlekedési vállalat, és a pozitív visszajelzések - napi több ezer felhasználó - után döntött a rendszeresítés mellett.

A tervek szerint az üzemeltető már a jövő év folyamán öt város - Kassa, Eperjes, Poprád, Besztercebánya és Nyitra - tömegközlekedési vállalatainak autóbuszait látja el a szolgáltatással, és azt később Zsolna, Trencsén és Nagyszombat városaira is kiterjesztik.

Olvasóink írták

 • 6. elemér 2012. december 24. 02:51
  „Nagyon egyszerü a megoldás, befizetik a szerviszt tmoble-nak és egy modem meg router kell, ennyiböl áll az egész. Lehet az auto, busz vagy vonat, akár repülö. Mindent behoz wifi, 3g, 4g. http://www.wirelessnwifi.com/”
 • 5. elemér 2012. december 23. 17:59
  „Ma minden itt van a net-n angolul elmagyarázzák. A routert a busz vázhoz erösittik és a mobil router-on több antenna van. Jó az régi 3g meg wifi-re is ahol nincs 4g. Györbem és az országban egyedül a tmobile ad 4g-t. http://tinyurl.com/c7cbj9t”
 • 4. elemér 2012. december 23. 11:05
  „Nincs ott semilyen Wifikapcsolat, mert az csak vacak 3g kapcsolat. A sebességet megadták, és a többi könnyü volt. Mint ahogy azt én állitom, nem forditanak fontos dolgokat a mediában. Lehet az ujság, magazin, tv és ami legfontosab a net. Magyarul roppant korlátolt. Ez pedig csak rosszab lessz a jövöben. Minden nációnak az angolt kell nyomni. Ezt pedig már az ovodában kellene kezdenI, mert a suliba csak verik a fejüket a falba. http://tinyurl.com/cwupzqk”
 • 3. Pretorianus 2012. december 22. 21:19
  „http://www.thedaily.sk/bratislava-launches-50-free-wifi-buses/
  Ne, itt van inglisül. Ez az én karácsonyi ajándékom neked... :)))”
 • 2. elemér 2012. december 22. 17:38
  „Az a 50 busz vacak 3g szolgáltatást ad. Különbség a 3g és 4g között min. 10x sebesség és job okosab szolgáltatás, ami már megközeliti a wifi-t. Az SK angolul is megjelenik és olvastam. Aki tud angolul az már tud viszonyitani, pláne ha nyugati.”
 • 1. elemér 2012. december 22. 12:53
  „Wifi a buszon idáig drága, lassu és vacak volt. Ezt a 4g megváltoztatta. Kérdés hogy milyen szolgáltatás. Buszt sokan használlnak és jó a hirdetésekre. Ez igy kifizetödö. Erröl a PCworld beszámolt augusztusban. Magyarul nem minden jelen meg a media forditásokban. Inkáb igen kevés az ami megjelen.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ítéletidő Sri Lankán: 25 ember meghalt, tízezrek fedél nélkül - videó

Huszonöt ember meghalt és 20 ezren maradtak fedél nélkül az árvíz és a földcsuszamlások miatt Sri… Tovább olvasom