Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Újabb zsiráfot végeznének ki Dániában

A nagy port kavart koppenhágai eset után újabb zsiráfot végeznének ki "értéktelen genetikai öröksége miatt", a csecsen elnök azonban befogadná, hogy megmentse.
A csecsen elnök befogadna egy hétéves hím zsiráfot, amelyet Dániában el akarnak pusztítani, mert értéktelennek tartják a genetikai örökségét.

Ramzan Kadirov az interneten, Instagram-oldalán ajánlott fel menedéket "emberségből" a "kegyes halál" fenyegette állatnak. Mint írta, megrendülve értesült arról, hogy egy újabb zsiráfot akarnak megfosztani az életétől Dániában, s ő személyesen garantálná, hogy az állat jó körülmények közé kerülne az Oroszországhoz tartozó kis kaukázusi köztársaságban. Kadirov elítélte egy másféléves zsiráfborjúnak a koppenhágai állatkertben történt megölését és a "véres látványosságot", amelyet ebből rendeztek.

Noha a koppenhágai állatkert "fölösleges" zsiráfborjának múlt heti megölése és nyilvános feldarabolása nemzetközi felháborodást váltott ki, egy Jütland-félszigeti állatkert szerdán bejelentette, hogy maga is elaltatni tervez egy felnőtt hím zsiráfot, mert annak génjei érdektelenek az európai fajmegmentési program szempontjából.

A Jyllands Park nevű állatkert egy éve csatlakozott az európai fajmegmentési programhoz, amelynek keretében áprilisban egy fajtiszta hím zsiráfot kapott a meglévő - a most elpusztítandó - mellé. A dániai zoo illetékes állatgondozója elmondta a sajtónak, hogy ha egy nőstény zsiráffal is gyarapaszik az állományuk, és az európai állatkertek szövetsége nem talál helyet máshol a régebbi egyednek, azt kénytelenek lesznek leölni, mert nem engedhetik meg, hogy állandóan két hím zsiráf verekedjen meg a nőstény kegyeiért.

Nomen est omen - mondhatnák a dániai zsiráfok, minthogy a videbaeki Jyllands Parkban leölni tervezett zsiráf is a Marius nevet viseli, hasonlóan a koppenhágai állatkertben vasárnap közönség előtt lemészárolt másféléves zsiráfborjúhoz.

A koppenhágai zsiráfborjú elpusztítása nemcsak azért keltett megütközést, mert egy makkegészséges, fiatal példányt pusztítottak el úgymond a beltenyészet megakadályozása céljából, hanem azért is, mert az állatot a látogatók, köztük gyermekek szeme láttára darabolták fel és etették meg ragadozókkal.

A kölyökzsiráf elpusztítása után az állatkert alkalmazottai, köztük Bengt Holst igazgató, halálos fenyegetéseket kaptak. A lakossági felháborodás ellenére a legnagyobb dániai állatvédő szervezet, a Dyrens Beskyttelse védelmébe vette az állatkertet, természetesnek nevezve, hogy egy faj megmentése céljából olykor feláldoznak egy-egy példányt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százezrek áram nélkül, közlekedési káosz Amerikában a vihar miatt

Az utcák kihaltak, a fő útvonalak kivételével az utak járhatatlanok és a város vezetése fontolóra… Tovább olvasom