Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Több mint 11 millió turista járt augusztusban Kínában

Éledezni látszik a tavaly május óta folyamatos visszaesést mutató beutazó turizmus Kínában. A kínai turisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint augusztusban több mint 11 millió turista érkezett Kínába, a Hongkongba, Makaóra, illetve Tajvanra látogatók ebben a számban nincsenek benne.
A tavalyi év augusztusához képest ez 3,06 százalékos növekedés, aminek főbb forrásául - Oroszországon kívül - 16 országot neveznek meg. A beutazó turizmusból származó bevétel megközelíti a három és fél milliárd amerikai dollárt, ami éves viszonylatban 5,38 százalékos növekedést jelent.

A forgalom tekintetében júliusban még l3,05 százalékos csökkenést mutattak a számok 2008 júliusához képest. A gazdasági válságot, mind a forgalmat, mind a bevételeket illetően ugyancsak megszenvedte a kínai turizmus - szól a beszámoló értékelése.

A némileg derűlátó tendenciákat jelző adatok mellett azonban a hivatal jelentése kitér arra is, hogy a népköztársaságból csak augusztusban 4 millió 650 ezren utaztak külföldre, valamint a különleges státust élvező kínai területekre, ami egy évre vetítve 11,69 százalékos növekedésnek felel meg. A három legnépszerűbb célállomás: Hongkong, Makaó és Dél-Korea volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támadás érte az afganisztáni magyar katonai missziót, sérült nincs

Támadás érte szombaton reggel az afganisztáni Baglán tartományban állomásozó MH Tartományi… Tovább olvasom