Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Terrorveszély miatt maradt el a német farsang

Iszlamista támadásról kaptak jelentést a braunschweigi farsangi felvonulás szervezői.
Iszlamista terrortámadás veszélye miatt elmarad az egyik legnagyobb németországi farsangi felvonulás, a vasárnapra tervezett braunschweigi Schoduvel.

A felvonulást a kezdés előtt alig két órával kellett lemondani, a braunschweigi rendőrség közleménye alapján azért, mert "megbízható állambiztonsági forrásoktól származó értesülések szerint iszlamista hátterű, konkrét támadás veszélyezteti" a rendezvényt. A rendőrség kérte mindazokat, akik szerettek volna felvonulni, hogy ne közelítsék meg a menet eredetileg tervezett útvonalát, és la lehet, el se induljanak Braunschweigbe.

Az Alsó-Szászország tartományi városban a nagyböjt előtti farsangi időszak utolsó vasárnapján évszázadok óta minden évben megrendezett Schoduvel a legnagyobb szabású farsangi felvonulás Németország északi térségében, rendre több százezer ember vesz részt rajta. A szervezők arra számítottak, hogy az idei meneten akár 250 ezren is lehetnek.

Michael Pientka, a braunschweigi rendőrség vezetője az NDR regionális közszolgálati televíziónak azt mondta, nincs összefüggés az Alsó-Szászországgal szomszédos Dánia fővárosában, Koppenhágában történt terrorcselekmények és a farsangi felvonulás elhalasztása között.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarellenes felirat egy kolozsvári rögbimérkőzésen

A felirat arra a civil kezdeményezésre reagál, hogy írják ki magyarul is Kolozsvár nevét a város… Tovább olvasom