Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Tegyék a palesztinok is azt, mint a koszovóiak!

Egy vezető palesztin politikus szerint a palesztinoknak úgy kellene tenniük, mint a koszovóiaknak: ha eredménytelenek az államuk alapításáról folytatott tárgyalások, egyszerűen ki kell kiáltaniuk függetlenségüket. Ezt Jasszer Abed Rabbo, a palesztinok egyik tárgyalója mondta szerdán az AFP francia hírügynökségnek. Mahmud Abbász palesztin elnök és Szaeb Erakat főtárgyaló azonnal elhatárolódott az ötlettől.
Abed Rabbo úgy fogalmazott, hogy "a palesztinoknak éppúgy joguk van kikiáltani függetlenségüket, mint a koszovóiaknak", ha zsákutcába jutnak a tárgyalások Izraellel. "Márpedig ezek a tárgyalások egyhelyben topognak tavalyi megkezdésük óta", fogalmazott a politikus.

A palesztin vezető rámutatott, hogy a néhai Jasszer Arafat már 1988-ban "szimbolikusan" kikiáltotta Palesztina függetlenségét, "de ezt a gyakorlatban sohasem alkalmazták, mert mindent tárgyalások útján akartunk elérni". Abed Rabbo szerint a függetlenség egyoldalú deklarálása után azt kell elérni, hogy "a világ biztosítsa elfoglalt földjeink visszaadását".

Mahmud Abbász palesztin elnök és Szaeb Erakat, az Izraellel folytatott megbeszélések főtárgyalója rögtön azt jelezte, hogy a Palesztin Hatóságnak nincsenek ilyen szándékai, és folytatni kívánják a békés tárgyalásokat. Izrael az 1967-es háborúban foglalta el a Gázai-övezetet és Ciszjordániát, ahol a palesztinok saját államuk megteremtését szeretnék elérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az osztályfőnök meglőtte a diákját

Testi sértés miatt indult eljárás Romániában egy tanár ellen, aki osztályfőnöki órán belelőtt egy… Tovább olvasom