Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Szlovák választás - Simon: Dostál hatékonyabban védi majd a magyar érdekeket

Ondrej Dostál, a Híd jövőbeni szlovák nemzetiségű parlamenti képviselője Simon Zsolt szerint bizonyára jobban megvédi a magyar kisebbség érdekeit a pozsonyi parlamentben, mint azt tette az elmúlt 20 évben Duray Miklós.

A Híd párt alelnöke vasárnapi nyilatkozatával azokra a kételyekre reagált, amelyeket a Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a magyarországi Jobbik fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy az MKP kiesett, míg a magyar-szlovák Híd bejutott a pozsonyi törvényhozásba.

"Mi az együttműködés útját választottuk. Tizennégy tagú parlamenti frakciónk van, amely a Szlovák Köztársaság állampolgárainak érdekeit fogja képviselni, minden kisebbségét, amely az ország területén él" - jelentette ki Simon Zsolt. A volt mezőgazdasági miniszter nem tart attól, hogy a magyarok és a szlovákok egyenlő képviselete a parlamenti frakcióban megkárosítaná a magyar kisebbséget.

A magyar érdekképviselettel kapcsolatos kételyeket az ezúttal parlamenti képviseletet nem szerzett MKP néhány vezetője fogalmazta meg. Berényi József, az MKP alelnöke annak ellenére, hogy gratulált a Hídnak a sikerhez, megjegyezte: hatalmas a felelősségük, meglátjuk, hogyan tudják majd megvalósítani ígéreteiket.

Hasonló kételyeket fogalmaztak meg budapesti politikusok is.
Simon Zsolt szerint ez a bizalmatlanság alaptalan.

Ondrej Dostál, a Polgári Konzervatív Párt (OKS) alelnöke, egyike azoknak a szlovákoknak, akik a Híd listáin bejutottak a parlamentbe. Dostál a múltban is nyíltan kiállt a magyarok mellett, s határozottan tiltakozott a pozsonyi kormányzat magyarellenes intézkedései ellen.

Durayt ellenfelei azért bírálják gyakran, mert sok éves képviselői tevékenysége alatt még sohasem szólalt fel a szlovák parlamentben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schengenben ünnepelték Schengent

˝Huszonöt esztendeje itt írták az európai történelem fontos fejezetét˝ - hangsúlyozta ünnepi… Tovább olvasom