Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Szabadok a francia segélymunkások

Franciaország - Mind a hat francia segélymunkást szabadon engedték hétfőn este Franciaországban, miután a csádi elnök napközben rendeletben adott kegyelmet nekik.
A dolgozókat eredetileg Csádban vették őrizetbe és ítélték el őket.A legmagasabb szintű diplomáciai egyeztetések után, Csád tavaly év végén kiadta a hatokat Franciaországnak, hogy ott kerüljenek börtönbe. A csoport december 28-án hagyta el az afrikai országot, ahol eredetileg 8 év kényszermunkára ítélték őket fejenként. Franciaországban nincs kényszermunka, ezért Párizsban újratárgyalták az ügyet. A három férfi és a három nő végül ott kapott 8 év börtönt.

A hetedik csádi vádlottat, aki állítólag a közvetítő volt, az afrikai országban vetették börtönbe négy évre. A Noé bárkája nevű szervezet francia segélymunkásait októberben vádolták meg azzal, hogy a szervezetre hivatkozva a csádi-szudáni határon élő gyermekek közül 103-at akartak Franciaországba csempészni. Ők azzal védekeztek, hogy tudomásuk szerint dárfúri árvákat mentenek meg, és az egyik közvetítő becsapta őket. Azt is mondták: azért nem értesítették a csádi hatóságokat tervükről, nehogy az ügy a szudáni titkosszolgálat tudomására jusson. 4 franciára még bírósági eljárás vár hazájukban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar drogcsempészeket fogtak Szlovákiában

Szlovákia - Magyar drogcsempészeket fogtak el a szlovák vámosok. Összesen 200 ezer korona, vagyis… Tovább olvasom