Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Robbanás egy román szénbányában, öt bányász meghalt

Meghalt az az öt szakember, aki a mélyben rekedt szombaton a Zsil-völgyi Urikány (Uricani) város lignitbányájában, miután robbanás történt az egyik tárnában. Közben újabb detonáció történt a bányában, de a mentők sértetlenek - közölte a vállalat szóvivője.

Egy mérnök és négy villanyszerelő dolgozott 400 méter mélyen, amikor az első robbanás történt. Egy tizenöt fős mentőcsapat ereszkedett le a tárnába, de holtan találta mind az öt embert. Felhozták a holttesteket a felszínre, és ezután következett be a második robbanás - mondta Oana Stoicuta.

Traian Igas belügyminiszter a helyszínre utazott, és kifejezte részvétét a szerencsétlenül jártak hozzátartozóinak.

A bányában 800-an dolgoznak, de a hétvégén bányász nem ment le a tárnába. Romániában 2008 novembere óta nem volt ilyen súlyos bányabaleset. Akkor szintén a Zsil-völgyben, de egy másik bányában történt két robbanás, és 13 halálos áldozatot követelt.

Olvasóink írták

  • 2. jirzi 2011. február 06. 14:51
    „Valahogy ez nem egy trianoni cikknek tűnik.Részvétem a családoknak.”
  • 1. Pofátlan 2011. február 06. 14:23
    „A város neve magyarul tisztelt Kisalföld: Hobicaurikány. Megemlítésre méltó lett volna hogy a város 9000 lakosának 3%-a magyar, illetve az hogy a Zsil völgyében jelentős a magyar nemzetiségűek aránya. 1918 előtt az itteni szénbányák látták el Budapestet, amíg az áruló Károlyi Mihály miniszterelnök utasítására a magyar csapatok harc nélkül átengedték a román csapatoknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tunéziában sincs még béke: rendőrörsre támadtak a tüntetők, négy halott

A rendőrkapitányság épületére támadtak szombaton tüntetők egy tunéziai városban, a rendőrök figyelmeztető lövéseket adtak le, aztán tüzet nyitottak a tüntetőkre. Tovább olvasom