Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Politizálásra bátorította a pápa a keresztényeket

Politikai elkötelezettségre bátorította a keresztényeket XVI. Benedek pápa vasárnap a Viterbóban bemutatott szabad téri miséjén, amelyen több mint 20 ezer ember vett részt.

"Ne féljetek tanúságot tenni hitetekről a társadalom különböző köreiben, a számos élethelyzetben" - mondta a katolikus egyházfő. Emlékeztette a híveket arra, hogy a keresztényeknek az "evangélium szerint kell élniük", és ez szerinte megfelel "a társadalmi elköteleződésnek, a politikai cselekvésnek", amely lehetővé teszi "a teljes emberi fejlődést".

Viterbo volt a pápák székhelye 24 éven át a XIII. században. A szabad téri misét abban a völgyben tartották, ahol az egykori pápai palota áll.
XVI. Benedek beszédében felemelte a szavát azért, hogy az emberiség mentes legyen a hátrányos megkülönböztetéstől és a kirekesztéstől, illetve azért, hogy a világ "az igaz testvériség helye" legyen. Óva intett a katolikus egyházfő attól, hogy az ember elveszítse arra való képességét, hogy "meghallja az Isten és embertársai szavát, kommunikálni tudjon velük".

Olvasóink írták

  • 2. janika 2009. szeptember 07. 04:59
    „Szerintem a vallás is egy politika fajta! Ott is csak átverik az embereket!”
  • 1. info2009* 2009. szeptember 06. 21:27
    „Persze. Ket dolog van, ami megosztja az embereket es feszultseget kelt. A vallas es a politika. A papa mestere mindkettonek, csak az a baj, hogy az embereket egyik sem erdekli. A "hit" nem a pap es a templomba jaras fuggvenye ugye, es a politikusok csak lopnak es hazudnak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsüllyedt egy komp

A fedélzetén tartózkodó csaknem ezer emberből 880-at sikerült kimenteni, míg hárman meghaltak, 88-an… Tovább olvasom