Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Plágiumgyanú miatt doktori címének visszavonását kéri a politikus

Plágium gyanúja miatt doktori címének visszavonását kéri a berlini tartományi gyűlés kereszténydemokrata (CDU) frakciójának vezetője.
Plágium gyanúja miatt doktori címének visszavonását kéri a berlini tartományi gyűlés kereszténydemokrata (CDU) frakciójának vezetője - írták hétvégi német lapok.

Florian Graf a potsdami egyetem gazdaság- és társadalomtudományi karán szerzett doktori fokozatot 2010-ben. Közleményében plágiumról nem tett említést, de megjegyezte: dolgozatának utólagos vizsgálata során arra a belátásra jutott, hogy egyes részeket "nem hibátlan tudományos munkával" készített el.

A disszertáció témája: "egy ellenzékbe került párt belső helyzete a kormányzás hosszú éveken keresztül viselt felelősségének hirtelen elvesztése után, a berlini CDU példáján" - áll a közleményben. A 38 éves politikus bizalmi szavazást kért frakciójától, ennek eredményétől teszi függővé, hogy vezeti-e tovább a képviselőcsoportot.

A szavazást május 3-án tartják. Az ügy azzal kezdődött, hogy a potsdami egyetemen egy a dolgozatot érintő rutinvizsgálat során - az egyetem közleménye szerint - "plágiumgyanú merült fel", amellyel kapcsolatban a szerzőhöz fordultak, állásfoglalást kérve tőle.

Graf magyarázkodás helyett a doktori fokozat visszavonását kérte. Az utóbbi időszakban több német politikust fosztottak meg doktori címétől. A legismertebb Karl-Theodor zu Guttenberg volt védelmi miniszter, aki 2011-ben lemondásra kényszerült a doktori dolgozatával kapcsolatban felmerült és időközben beigazolódott plágiumgyanú miatt.

Olvasóink írták

 • 7. értelem 2012. május 01. 08:40
  „mekkmester. Csak mekegni vagy gondolkodni is tud? Nyelvet ki Orbán hátsó feléből és hangosan mondani: csak azt mondom ami igaz. Persze ezt nem szabad azon az oldalon.”
 • 6. embertelen 2012. április 30. 13:30
  „A fideszes hazudozó doktoritolvajnak is így kellett volna eljárnia! 2. mekkmester, te el vagy tévedve, Fletó bácsinak mind a kettő diplomája meg van, csak a szakdolgozatát nem találja. Úgy néz ki, hogy te nem vagy diplomás, mert nem tudod, hogy mi a kettő között a különbség!”
 • 5. ruig 2012. április 30. 09:01
  „Magyarországon egyes becslések szerint a diploma munkák jelentős része plagizált.A kisdoktorik kutatási részét valószínűleg valamely hányadában a hallgatók vagy más beosztottak végezték.A Politikai Főiskolán /senkit nem sértve/ is nagyon érdekes kis munkák születtek,már a témájuk,valamint az egyes témák címe is sokatmondó.”
 • 4. knifemaster 2012. április 29. 22:33
  „Ha egyszer egy üzlet beindul...:)”
 • 3. VargaP 2012. április 29. 19:42
  „Re:2. mekkmester 2012.04.29. 17:00

  Ön nem a Mekk Elek rokona?, vagy papagájként csak ezt tudja mondani?

  Diploma nem egyenlő a doktorival.
  Ez utóbbi tudományos munka, az előbbiből pedig Dunát lehet rekeszteni.”
 • 2. mekkmester 2012. április 29. 17:00
  „Fletó bácsi sem adja vissza a diplomáját, annak ellenére hogy ad 1. nincs meg, ad 2. kiderült, hogy másolta...”
 • 1. pubigyereide 2012. április 29. 16:53
  „Na. Nálunk még el sem képzelhető hasonló eset. Még akkor sem, ha a nemzet első embere lopott.
  Feel the difference”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefejezték és az út szélére dobták a vöröskereszt orvosát

Lefejeztek és az út szélére dobtak egy brit orvost Pakisztánban, aki a vöröskereszt alkalmazásában… Tovább olvasom