Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Oroszország megtiltotta a montenegrói húsimportot

Arra hivatkoztak, hogy több alkalommal is az Európai Unióból származó hús reexportján kapták a montenegrói partnereket.
Az orosz állat- és növényegészségügyi felügyelet (Roszszelhoznadzor) november 18-i hatállyal tiltotta meg mindenfajta hús- és vágóállat behozatalát Montenegróból.

Alekszej Alekszejenko, a Roszszelhoznadzor vezetője a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek elmondta, hogy bizalmatlanságukat fejezték ki a montenegrói állategészségügyi hatóságoknak, mert többször is engedélyt adtak uniós szállítmányok montenegrói címke alatti exportjára.

Eddig három montenegrói társaság rendelkezett engedéllyel hús és vágóállatok oroszországi szállítására. A hústermékek importját már október 13-án megtiltották az orosz hatóságok az érintett montenegrói vállalatok ellenőrzése után.

A Roszszelhoznadzor korábban jelezte, hogy tilalommal sújthatja az Albániából és Macedóniából érkező gyümölcsök és zöldségek behozatalát az uniós reexport gyanúja miatt.

Oroszország október 22-től ideiglenesen megtiltotta az ukrán eredetű, illetve Ukrajnán át más országokból érkező valamennyi zöldség és gyümölcs behozatalát arra hivatkozva, hogy sok ukrán eredetigazolással rendelkező zöldség- és gyümölcsszállítmány valójában nem is Ukrajnából, hanem a Moszkva által élelmiszerembargóval sújtott országokból származik.

Öt nappal később a Roszszelhoznadzor megtiltotta a hús és húsáruk importját Moldovából, mert állítása szerint a moldovai üzemekben az egészségügyi szabályokat rendszeresen megsértik.

Válaszul az ukrán válság miatt kivetett nyugati büntetőintézkedésekre Oroszország augusztusban megtiltotta az élelmiszerek többségének importját az Európai Unió országaiból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából és Norvégiából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtámadtak egy jeruzsálemi zsinagógát, halottak - fotók

Három embert megöltek, majd a rendőrség agyonlőtte a két támadót. Tovább olvasom