Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Nem enyhült a tél szorítása Németországban

Nem enyhült a tél szorítása Németországban. Az északi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban, valamint a déli Bajországban a havazás, illetve a hófúvások miatt vasárnap is valóságos rendkívüli állapot uralkodott, de nem sokkal volt jobb a helyzet az ország más régióiban sem.

A bajor Alpokban vasárnap délelőtt több lavinaomlás történt, és a hatóságok nem tartják kizártnak, hogy a leomló hótömeg embereket temetett be. Ugyanakkor eltűnt személyekről egyelőre nem tettek jelentést, a kutatás azonban megkezdődött. A hó és a jég szinte mindenütt rendkívül megnehezíti a közlekedést. Egyedül a nyugati Észak-Rajna-Vesztfália tartományban az elmúlt 24 órában több mint 2000 baleset történt, és meghaladta a 100-at a sérültek száma.

De számtalan közlekedési baleset történt délen is, a hírek szerint szerte az országban legkevesebb 4 személy vesztette életét. Északon és északkeleten, valamint Bajorországban a hét végén mintegy 50 centiméteres új hó esett. Elsősorban Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban a havazás mellett rendkívül erős hófúvás volt, ami a közlekedést szinte lehetetlenné tette. A hatóságok vasárnap is arra szólították fel az embereket, hogy lehetőség szerint ne hagyják el otthonaikat. Az újabb havazás miatt egyes utak még a hóeltakarító járművek és az elakadt autókat menteni igyekvő vontatójárművek számára is járhatatlanná váltak.

Nem sokat javult vasárnapra a vasúti közlekedés sem. A német vasút, a Deutsche Bahn továbbra is több regionális járatot törölni kényszerült a hó és a jég miatt, számos járat pedig meglehetős késéssel közlekedett. A nagysebességű expresszvonatok közül több északra tartó továbbra sem közlekedett. A folyami hajózás a hatalmas jégtáblák miatt Németország több folyóján is lehetetlenné vált. A nagy hideg miatt befagytak a tavak, mindennek ellenére a hatóságok az embereket arra intették, hogy ne lépjenek a jégre. Kölnben egy 24 éves férfi kutyáját akarta megmenteni, amely alatt beszakadt a jég.

A fiatal férfi hasonló sorsra jutott, és elsüllyedt a jégtáblák között. A mentőbúvárok még kiemelték őt a tó fenekéről, de életét nem sikerült megmenteni. A kutya túlélte a történteket. A hatóságok attól tartanak, hogy a kialakult rendkívüli helyzet az elkövetkező napokban tovább súlyosbodhat, a hét elejére ugyanis további lehűlést és újabb havazást jövendölnek. Az embereket arra intették, hogy a megszokottnál jóval korábban induljanak munkába, és járműveikbe csak szükség esetén, illetve akkor üljenek, ha azt előzőleg alaposan megtisztították a hótól és a jégtől. Németországban utoljára 31 évvel ezelőtt volt hasonló ítéletidő.

Olvasóink írták

  • 1. Mankapunka 2010. január 31. 17:06
    „"Ugyanakkor eltűnt személyekről egyelőre nem tettek jelentést, a kutatás azonban megkezdődött."

    Akkor mi után keresnek??????
    Csak nem termálvizet találtak valahol és azt keresik a lavina alatt!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Informátor német adócsalókat leplezne le

Egy ismeretlen informátor 2,5 millió euróért német adócsalókat leplezne le - erősítette meg vasárnap… Tovább olvasom