Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Munkások tartják fogva a franciaországi Sony vezetőjét

A végkielégítésüket keveslő feldühödött munkások fogságba ejtették péntekre virradóra a franciaországi Sony első emberét, Serge Fouchert.Az ország délnyugati részén lévő Pontonx-sur-l'Adour-i üzemet április 17-én zárják be.

A 311 utcára kerülő munkás csütörtökön sztrájkba lépett: fatörzsekkel barikádozták el az üzem bejáratait. Foucher még utoljára találkozni akart a dolgozókkal, ők azonban már nem engedték haza. A franciaországi Sony decemberben jelentette be, hogy bezárja Pontonx-sur-l'Adour-I üzemét, amely 1984-től kezdve videokazetták gyártására specializálódott.

Olvasóink írták

 • 5. antilibsi 2009. március 17. 12:10
  „PaPa! Egyetértek veled.”
 • 4. PaPa 2009. március 17. 07:21
  „Ezért imádom ezt a rovatott mert megint nem arról írnak ami a cíkben a lényeg.
  Igen is ezt kellene nekünk is csinálni minden olyan vállalkozóval aki nem jelent be, nem fizeti ki a munkánkat, minimálbérre jelent be majd boritékba fizeti a különbséget,ha baleset ér letagadja, hogy nála dolgoztál, az ő híbájából nincs munka és elküld, szabadságot nem ad csak beiratja a bérszámfejtővel meg sorolhatnám azokat a mocskos játékokat amiket megtesznek velünk. Mert a Biroságra hiába mész mert nem neked adnak ígazat hanem a munkáltatónak. Ezt mind azért merik megteni mert ilyen borjuk vagyunk, nem mint a Franciék példát vehetnénk tőlük. Ők nemengedik be az országukba azt a mocskot amit az EU oda akkar söpörni. Olvastam egy cíket a METRO ujságba kb. 1 éve a francia munkaügyí hívatal ellenőrzést tartott egy épitkezésen és fekete munkásokat talált. Abban a pilanatban bilincsbe elviték a fő vállalkozót a helyszinről és lecsukták. Nállunk meg megbüntetik annyi pénzre amennyit egy nap allatt nyer a fekete munkásokon. Mi meg csak sopánkodunk állandóan meg várjuk, hogy valaki kihúz a sz@rból.”
 • 3. arrabonai 2009. március 16. 23:08
  „Az "ugyan kérem"-eknek köszönhetjük, hogy ide jutottunk... A mai Magyarországnál is megosztottabb egykori gyenge, védekezésre képtelen Franciaország egy pillanat alatt elvesztette a háborút és mások húzták ki a sz..ból. Összekapták magukat és most ott tartanak, ahol. Vannak problémáik, de én azokkal kibékülnék itthon... Ha a nemzet lemond sorsának alakításáról az lesz, amivé mi lettünk.”
 • 2. éaa 2009. március 13. 19:36
  „Batsányi János:A franciaországi változásokra

  (Kassán, 1789)

  Nemzetek, országok! kik rút kelepcében
  Nyögtök a rabságnak kínos kötelében,
  S gyászos koporsóba döntő vas-igátok
  Nyakatokról eddig le nem rázhatátok;
  Ti is, kiknek vérét a természet kéri,
  Hív jobbágyitoknak felszentelt hóhéri!
  Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
  Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

  A keletkezés dátumát látva... a történelem ismétli önmagát?
  Drága Cselley Gizi néni!”
 • 1. aerodragon 2009. március 13. 07:20
  „Ez nem rossz, de akkor mi mit csináljunk? Kerítsük körbe Budapestet és áteresztő pontokon ellenőrizzük a kijövőket, hogy a "bűnöző elit" ne tudjon elmenekülni felelőség elől? Ugyan kérem...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ukrajna betiltotta a mezőgazdasági gépek importját

Az ukrán miniszteri kabinet tilalmat vezetett be az olyan mezőgazdasági gépek importjára, amelyeknek… Tovább olvasom