Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Megfenyegették Magyarországot a tálibok

Azt követően, hogy egy magyar katonanő életét vesztette Afganisztánban, a tálibok mozgalma felszólította a magyar kormányt, hogy vonja ki csapatait az országból, mert különben újabb áldozatokkal kell számolnia.

A The Frontier Post című pakisztáni újság honlapján megjelent írás szerint a tálibok szóvivője, Zabibullah Mudzsahid kijelentette, hogy Magyarország és több más kis ország az NATO keretében küldött katonákat Afganisztánba. A cikk szerint - amelyre blogjában Wagner Péter, a Magyar Külügyi Intézet Közép-Ázsiával foglalkozó munkatársa hívta fel a figyelmet - a tálib szóvivő kifejtette, hogy a magyarok egy olyan ügy mellett kötelezték el magukat, amely számukra semmilyen haszonnal nem jár. Ez a háború csupán az Egyesült Államok érdeke. A tálib szóvivő ezért felszólította a magyar kormányt, hogy vonja ki katonáit Afganisztánból, mert ellenkező esetben a magyar kontingens újabb tagjainak a halálára kell felkészülnie.

Augusztus 23-án hajnalban az észak-afganisztáni Baglán tartományban támadás ért egy magyar katonai konvojt, amely éppen Puli-Humriból, a magyar bázisról Mazar-i-Sarifba tartott, ahonnan a katonák már hazatértek volna Magyarországra, mert lejárt a mandátumuk. A konvoj mellett egy improvizált robbanószerkezetet robbantottak fel, majd három irányból kézifegyverekkel tűz alá vették a katonákat. Pappné Ábrahám Judit törzsőrmester a támadás helyszínén életét vesztette. Három társa megsebesült. Egyiküket, Kolozsvári György zászlóst életveszélyes sebesülésekkel szállították a helyszínen lévő német katonai kórházba, majd onnan hazahozták, és a budapesti Honvédkórházban ápolták, ahol kedden reggel belehalt sebeibe.

Olvasóink írták

118 hozzászólás
 • 118. vonLichthofen 2010. szeptember 11. 16:12
  „eli meir 106&109,
  Hogy én milyen sokáig szívtam a magyar/Magyar/ levegőt és az mennyire rossz amiatt te ne aggódj.
  Foglalkozz inkább azzal, hogy te mit szívsz ott a napsütéses Amerikában a lakásodhoz közeli, kizárólag fiúk által látogatott bárban.
  Azt, hogy én mit keresnék Amerikában.....? Talán többet mint itt

  a 109 alatti viccedhez hasonlót legutóbb az óvodai kiscsoportban hallottam, de már akkor sem tűnt túl humorosnak. Nem kelle felújítani a repertoárt eli meir?”
 • 117. duc_de_Orbieu 2010. szeptember 11. 13:18
  „#100meir:Hogy csapódna rpg a házadba te vérszomja jude tömeggyilkos!”
 • 116. szabo1936 2010. szeptember 10. 02:24
  „... Lone Wolfe
  Teljesen egyet ertek magaval.”
 • 115. elemér 2010. szeptember 10. 01:06
  „A terror elleni háboru az katonai, politikai, jogi és ideologiai a terroristák és azok támogatói ellen. Ezek az USA-t és szövetségeseit fenyegetik és fenyegették. Ezekután naiv azt kérdezni, hogy fenyegettek e már valakit, mikor minden résztvevöt már megfenyegettek. Olvassák a hireket aztán küldik a fenyegetéseket. Ez másfajta háboru és katonai gyözelem lehetetlen. Ezért okosabban harcolnak és kimélik a civileket. Ezt az ellenfél egyáltalán nem teszi.
  Ezért uj taktikát folytatnak ellenük. Felfegyverzik a lakosságot a háztakakaritás után.”
 • 114. Lone_wolf.. 2010. szeptember 09. 23:43
  „szabo1936! A főnix program vietnamban a vietkong kádereinek és más támogató vezetőknek a megölését tüzte ki célul.A program hatásos volt , lényegében a vietkong módszereit másolta.Persze amikor kiderült vizsgálat indult és beszüntették , az usa megkötötte saját kezét.A special forces és az általuk vezetett(a vietkong által terrorizált) hegyi törzsek hatékony munkát végeztek.Persze volt sok ártataln áldozat is.Orosz részről afganisztánban a szpecnaz volt eredményes , felkelők rettegtek tölük. A módszereik persze nem túl barátságosak viszont eredményesek.Az amerikai különleges alakulatok most is jó munkát végeznek viszont a hatékonyság mindaddig nem lesz megfelelő amig az ostoba liberalista kormányzat szabályokkal köti meg a kezüket.Ez a biztos vereség útja. Az ellenségnek nem kell szabályokat betartania és igazából saját lakossága sem izgatja.Hasonló a helyzet nálunk is mivel tisztelt rendőreink szinte már semmit sem csinálhatnak míg a brazilok mindenre diszkriminációt kiáltanak.”
 • 113. Lone_wolf.. 2010. szeptember 09. 23:25
  „Annak hogy a tálibok magyarországon lecsaphatnak jelentéktelen az esélye , ez csak propaganda.Viszont a muszlim beáramlás európába nem jelentéktelen .Egyre többen vannak és nem igazán akarják elfogadni a helyi szokásokat és törvényeket viszont az övéket azt fogadja el mindenki mert ha nem akkor diszkriminációt kiáltanak.A sok rendes dolgozó muszlim között jönnek a radikálisok is akik célja nem a munka.Nagyon sokan vannak Németo.ban Franciáknál Belgáknál Briteknél stb. A robbantások ismertek ugye amiket muszlim szélsőségesek követtek el spanyol o.ban angliában.Európa ( és amerika is ) túlságosan elliberalizálódott , az ostobák mindenkinek jogokért kiáltanak.A muszlimok és mások is ( pl nálunk a brazilok)ezt simán kihasználják és egyre több dolgot harcolnak ki maguknak mert az ostoba államok inkább mindent megenged mint hogy kirekesztőnek kiáltsa ki a média.Ne higgye senki hogyha békén hagyjuk őket akkor majd ők szépen nyugton maradnak.Igazából remek a taktika: lássuk meddig mehetünk el.. és európa ad és nem parancsol megálljt.Lassan az itt élőknek kevesebb joguk lesz mint nekik.Európa és amerika pusztulását saját ostoba liberalizmusa és állandó hezitálása döntésképtelensége okozhatja.És mi is itt élünk ugye.”
 • 112. janika 2010. szeptember 09. 19:45
  „A Magyar kormány semmivel sem különb mint az agresszor Amerikai! Néger vagy cigány egyre megy e témában! Nem őket fogják legyilkolni az Afgán hazafiak.”
 • 111. nüs 2010. szeptember 09. 18:05
  „12 katona ellen folyik eljárás, öt ellen vádat emeltek, amiért egy titkos halálosztag tagjaiként afgán polgárokat lőttek le és robbantottak fel. Hét további katonát az ügyek eltussolásával gyanúsítanak, és azzal, hogy megverték az atrocitásokat jelentő társukat.
  A vád szerint az öt katona három különböző incidensben véletlenszerűen kiválasztott afgán polgári személyeket ölt meg. A gyilkosságokat a déli Kandahár tartományban állomásozó Stryker gyalogsági dandár tagjai követték el.
  Dokumentumok szerint a gyilkosságokat tavaly novemberben kezdték el tervezni, amikor Calvin Gibbs őrmester megérkezett a Ramrod néven ismert támaszpontra. Tanúk azt vallották, hogy Gibbs azzal hencegett, mennyi mindent megúszott Irakban. Például arról beszélt, milyen könnyű valakihez hozzávágni egy gránátot és megölni az illetőt.
  A 25 éves katona társaival együtt megállapodott egy halálosztag létrehozásáról. A későbbi hónapok során, járőrözés közben legkevesebb három civilt öltek meg a vád szerint. Az egyikhez gránátot vágtak, majd lelőtték. A második áldozatot agyonlőtték, és egy Kalasnyikovot tettek a holtteste mellé, hogy igazolják halálát. Egy harmadik áldozatot szintén kézigránáttal és lövésekkel öltek meg.
  A halálosztag egyik tagja azt mondta fiatalabb társuknak: szórakozásból követték el a gyilkosságokat, és megfenyegette, hogy tartsa titokban az ügyet. Az Army Times katonai lap szerint az egyik katona harci trófeának összegyűjtötte az áldozatok ujjait, az osztag egyes tagjai pedig a hullák mellett pózolva fotóztatták magukat.
  A megvádolt katonák tagadják a vádakat, de ha bűnösnek találják őket, akkor akár kivégzés, vagy életfogytiglani börtön várhat rájuk.
  Az ügy májusban pattant ki, amikor egy újonc feljelentette társait, amiért azok rendszeresen hasist szívtak, s ezek után brutálisan megverték. Az Army Times szerint a kábítószert gyakran civilektől vették el, és járőrözés közben is szívták.
  Néhány héten belül az esküdtszék dönti el, elég bizonyíték van-e ahhoz, hogy a katonákat hadbíróság elé állítsák. Az ügyészek szerint az egyik vádlott beismerő vallomást tett, ügyvédei szerint azonban gyógyszereket szedett és agyi károsodást szenvedett, ezért a vallomást figyelmen kívül kell hagyni.
  (InfoRádió nyomán)”
 • 110. szabo1936 2010. szeptember 09. 16:23
  „knife master
  Teljesen tisztaba vagyok aval mi it azt a The chain of command nak hivjuk.De ha egy csapatot a megtamadnak akor aban az idoben aki a helyszinen a parancsnok hatalma van ara,hogy a sajat elkepzelese szerint hajtsa vegre a muveleteket fugetlenul a feleteseitol.Persze a sajat felelosegere.Ez igy van a US Army ban.
  VonLichthofen
  Halotal te a Phonix programrol (Vietnam)?Tudod az ugy van mint ahogy a Werhmacht es az SS meg a magyar Tabori Csendorseg oroszorszagban amikor a partizanok elen harcoltak akor ugy kelet nekik harcolni mint amikor ki irtsak a poloskakat ott sem szoktak valogatni,hogy ez csip ez meg nem.Szoval sokszor azok is elpusztulnak akik nem csipnek.
  Egy szep napot kivanok neked.”
 • 109. elemér 2010. szeptember 09. 16:03
  „94. h.sz. vonLichthofen
  Ki az abszolút peches?
  - ???
  - Aki magába roskad és mellé esik.”
 • 108. fióka 2010. szeptember 09. 15:08
  „107. háté 2010.09.09. 14:27--->http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/20091117-a-hosszu-elet-titka.html”
 • 107. háté 2010. szeptember 09. 14:27
  „Kísérletek embereken: kik vádoltak, kit?-embereken végzett kísérletekkel?--itt a válasz.

  Emlékeztető a világszínvonalú izraeli tudományra:

  Az izraeli Rehevot városában található Kaplan kórház és a Gedera-i Hartzfeld Geriatric kórház négy orvosa hosszú évek óta gyógyszeres kísérleteket és műtéti beavatkozásokat végzett élő embereken. A letartóztatott orvosok a betegek és családtagok tudta nélkül végzett önkényes kísérleteinek következtében több idős ember, szellemileg visszamaradott, gyógyíthatatlan felnőtt és kiskorú gyermekidő előtti és valószínűsíthetően fájdalmas halálát okozták.”
 • 106. elemér 2010. szeptember 09. 14:16
  „94. h.sz. vonLichthofen
  "Ahogy a SzU esetében, úgy Afganisztán esetében is és Palesztina esetében is az igazság fog győzni.
  Nagyon szomorú, hogy a magyar vezetők rendről rendre az agresszorok, a területrablók és gyilkosok mellé állnak."

  Te sokáig szivtad a rossz levegöt Mo.-n. Mit keresel te Amerikában ?”
 • 105. háté 2010. szeptember 09. 14:14
  „Miért is vannak ott ezek a gyilkológépek?--

  Több Afganisztánban szolgáló amerikai katonát vádoltak meg azzal, hogy titkos halálosztag tagjaiként, szórakozásból gyilkoltak afgán civileket, az áldozatok ujjait pedig emlékbe eltették. Ez az egyik legsúlyosabb háborús bűnről szóló vád az afganisztáni háborúban.”
 • 104. Phobos 2010. szeptember 09. 13:58
  „Orbán Úr majd lekever nekik két pofont, aztán hazamennek !”
 • 103. fióka 2010. szeptember 09. 13:14
  „100. meir 2010.09.09. 10:10 --->valamit igen mellétrafáltál itt hamarossan ki fog bukni a cionista hatalom és isten menta hogy ha egyszer kiűztük innen a zsidókat tűlük várnánk segítséget miért is?inkább lepaktálunk az ellenségeikkel azok úgy is több száz millióan vannak megéritek még azt amit a világháborúban történt és azt se ok nélkül kaptátok csak ezt a történelemkönyvek valahogy kihagyaták,hogy miattatok robbant ki a világháború mert ott is alattomos sunyi módon befészkeltétek magatokat a Német birodalom bársonyos székeibe és megpróbáltátok kijátszani a Németeket akik befogadtak és segítettek nektek.Melyik az az épp eszű ember aki ha látja ,hogy kígyot melenget a keblén kiárulják az országát nem lép fel hasonló eszközzel????
  Akkora mellel írod mindíg ,hogy majd meglátjuk magyarok mi fogunk kapni mi lessz velünk hol vagytok miért nem áltok ki nyiltan???Megmondom mert leginkább mint a kígyók úgy viselkedtek sunyin alattomossan lapulni azt támadni,de arra nem lessz időtök mert addigra nem lessz méregfogatok az gyilkolászhatjátok a saját goj-kat a nincstelen hazátokba.”
 • 102. háté 2010. szeptember 09. 11:18
  „99. hozzászólás meir 2010.09.09. 10:00
  66.
  <moderálva>

  "Isten velünk, ki ellenünk, ha kell egy szálig elveszünk, a zászlót mégsem hagyjuk el!
  Turul madár ne szállj tova, nem szállhat el, el nem soha e földön élni, halni kell.
  Ha magyar vagy nem hagyod magad és az ellen mind a porba hull.
  Ez a szent föld a miénk marad, nem lehet más földünkön az úr.
  Mert nem magyar vér, aki gyáva, és aki gyáva nincs hazája, míg a földön ellenség akad, ha Magyar vagy nem hagyod magad!"
  (Rongyos Gárda Induló 1919, Polgár István)

  Én népem, segíts magadon!
  Ős földünkön most úr a gazság
  De él az Isten és van igazság,
  És az igazság: hatalom.
  Sajó. S.”
 • 101. SC 2010. szeptember 09. 10:28
  „100. hozzászólás meir
  "Emberségednek" újra hangot adtál,de mást nem is vártunk tőled...
  Nem kell beszarni a tálib "fenyegetéstől".Nálam okosabb,a témával foglalkozó emberek elmondták,ez a médiaharc része.A médiát is felhasználják a fenyegetésre,de idáig nem ér el a kezük,de nem ám.Úgyhogy a derű nem fog kiülni az arcodra a magyarországi tálib támadások miatt.
  Tudod,érdekes,de én még soha nem kívántam neked,hogy Palesztin rakéta csapódjon be a házadba,és nem is tudnék rajta derülni...Ez a messzemenő rosszindulat csak benned van meg,ezért is "imád" itt téged mindenki.
  Főleg,hogy koszos goy-ozol.Öreg,Jahve nagyon el fog téged verni...”
 • 100. meir 2010. szeptember 09. 10:10
  „Mi itt nalunk rendkivulien fogunk derulni azon amint nalatok ez-az fel felrobban!!
  Meglatjuk mihez kezdetek ,ill.Mire mentek ellenuk,mennyire vagytok felkeszulve erre,a fajta harcra!?
  Izrael jol begyakorolt segitsegere ugye ne is szamitsatok!!!”
 • 99. meir 2010. szeptember 09. 10:00
  „moderálva sértő”
118 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mosdó tükrére írt fenyegetés miatt landolt az utasszállító

A repülőgép mosdójának tükrére írt bombafenyegetés miatt átkutatják a Los Angeles-i nemzetközi… Tovább olvasom