Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Lezuhant egy utasszállító gép Dél-Oroszországban, 61 ember meghalt

Lezuhant leszállás közben egy utasszállító repülőgép Rosztov-na-Donu repülőterén, a fedélzeten utazó 61 ember életét vesztette.

A fedélzeten tartózkodó több mint 60 ember életét vesztette.

A kormányzó szavait alátámasztja az az RT orosz tévében bemutatott biztonságikamera-felvétel is, amelyen látszik, hogy a heves szélben második leszállási kísérletet tévő gép még a leszállópálya előtt a földnek csapódik, majd lángok és szikrák csapnak a magasba.

A orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma délelőtt közzétette honlapján (http://www.mchs.gov.ru) az utasok és a személyzet névsorát. A cirillbetűs listán magyar név nem szerepel. Ugyanakkor csak a személyzet hét tagjának neve mellett közlik, hogy hatan volt közülük külföldi állampolgárok.

Korábbi közlés szerint a személyzet tagjaival együtt összesen 11 nem orosz állampolgár volt az Egyesült Arab Emírségekből érkezett gép fedélzetén.

A Dubaiból érkező, a FlyDubai légitársaság kötelékébe tartozó Boeing 737-es fedélzetén lévő 55 utas és a személyzet 6 tagja közül senki sem élte túl a katasztrófát - jelentette be az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik szóvivője. Elmondta: a gép leszállás közben zuhant le a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu repülőterén, kigyulladt és darabokra zúzódott. A tüzet már sikerült eloltani - tette hozzá.

Rosztov-na-Donu repülőterét lezárták - közölte a minisztérium, eközben a mentőalakulatok nagy erőkkel próbálják megtisztítani a terepet a gép roncsaitól, nem találtak túlélőt. Ebben a munkában több mint ötszáz ember vesz részt több mint hatvan műszaki eszköz felhasználásával.

Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a tragédiát. A TASZSZ orosz hírügynökség emlékeztet, hogy szombatra virradóra viharveszélyt jelzett előre a Rosztovi területre vonatkozóan a meteorológiai szolgálat, így lehetséges, hogy a rendkívül erős szélmozgás és a rossz látási viszonyok állnak a gép lezuhanásának hátterében. A hatóságok ugyanakkor nem zárják ki az emberi hiba lehetőségét sem.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A menekülteknek a disznóhúsfogyasztással együtt kell elfogadniuk a német kultúrát

A Németországban élő menekülteknek és muzulmán vallású embereknek a disznóhús- és sörfogyasztással együtt kell tiszteletben tartaniuk a német kultúrát. Tovább olvasom