Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Letartóztatták a szicíliai maffia főnökét

Az olasz rendőrség hétfőn letartóztatta a szíciliai maffia első emberét Palermo közelében. Salvatore Lo Piccolo 23 éve volt szökésben. A 65 éves férfi azután vette át a Cosa Nostra vezetését, hogy elődjét 2006 áprilisában elfogta a rendőrség.
A maffiafőnököt egy Palermo közelében található településen fogták el, ahol három másik maffiataggal tartott megbeszélést. Az akcióban negyven rendőr vett részt, akik körbevették a házat, majd figyelmeztető lövések után megrohamozták az épületet. A maffiózók, bár fel voltak fegyverkezve ellenállás nélkül megadták magukat.

A négy férfi, köztük Lo Piccolo fia, rajta volt a harminc legkeresettebb olasz bűnöző listáján. Olasz tisztségviselők a letartóztatást jelentős győzelemnek nevezték a szervezett bűnözés elleni küzdelemben. A Szicília Régió elnöke szerint ezzel halálos csapást mértek a Cosa Nostrára, míg a szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyész nagy lépésnek nevezte a maffia elleni küzdelemben.

A 23 éve szökésben lévő Lo Piccolo és fia volt az, aki újjászervezte a maffiát az előző főnök, Bernardo Provenzano letartóztatása után, közölte az olasz parlament maffiaügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke. Francesco Forgione megemlítette, hogy a két férfi nagyon jó kapcsolatokat ápolt az Egyesült Államokban működő szervezetekkel.

A két férfira életfogytig tartó börtönbübntetés vár, amit még korábban, távollétükben róttak ki rájuk. A 76 éves Provezanót 2006 áprilisában tartoztatták le, és jelenleg a rá kiszabott tíz, egyenként is életfogytig tartó börtönbüntetését tölti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi 200 millió euró kárt is okozhat a német vasutas sztrájk

Ellentmondásos nyilatkozatokkal bombázza a német sajtót hétfőn a mozdonyvezetők ágazati… Tovább olvasom