Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Lemond az IMF vezetője

Azonnali hatállyal lemondott Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója - jelentette be a szervezet igazgatótanácsa csütörtökön.

Hozzátették, hogy megkezdik az új vezérigazgató kiválasztását, és addig az amerikai vezérigazgató-helyettes, John Lipsky vezeti az intézményt.
Az igazgatótanács ismertette Dominique Strauss-Kahn levelét, aki abban ismételten tagadja az ellene felhozott vádakat. Mint írta, "végtelenül szomorú", de kötelességének érzi lemondani, mert gondolnia kell családjára, és mert az IMF javát nézi.
Volt kollégáihoz szólva így írt: "nagy dolgokat vittünk véghez az utóbbi több mint három évben."
A Wall Street Journal szerint utódként az IMF élére Christine Lagarde francia pénzügyminiszter a legesélyesebb, ha az igazgatótanács követi a hagyományt, amely szerint az IMF vezetője európai (a Világbanké pedig amerikai).
A húszak (G20) csoportja azonban nemrég nyílt kiválasztási eljárásban egyezett meg, úgyhogy lehetséges más jelölt is a felzárkózó gazdaságú országok csoportjából.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. elemér 2011. május 20. 21:43
  „Kahn volt az a valaki. Jegye már megvolt és élvezni akart mielött hazamegy. Nem ugy történt mint ahogy képzelte. Ideje volt hogy lebukjon, mert már többször meguszta.”
 • 20. dünnyögő 2011. május 20. 21:07
  „Valakiknek pontosan ez volt a céljuk.
  Az egész csupán provokáció. Mindenesetre a szobalány egészsége valószínűleg hamarosan villámgyorsan romlani fog.
  Nem lehetne elintézni, hogy az Orbán család villáját is ő takarítsa ?”
 • 19. elemér 2011. május 20. 09:27
  „Én azt olvastam férje meghalt. Aztán az Afrikai Mohamedán házassági normákat nem ismerem, de lehet hogy egy tehénért fiatalon férjhez adták. Mindenesetre Kahnnak ez a theoria nem lessz elég védekezésre. Ámerikában csinállta ezt és nem Afrikában. Itteni törvények alapján lessz elitélve. Uj IMF vezetöt választ a bizottság. Ez a G-20 országokat képviseli. Szavazat pedig a financirozáshoz van kötve. USA része 17% és Ázsia 4%. Tehát nem lehet höbölögni, mert az IMF-t financirozzák és akik azt financirozzák nem egyenlök az asztal körül. Ámerikai nem lessz, de nekünk megfelelönek kell hogy legyen. Igy van ez minden fontos intézménynél a modern világban amit mi alkottunk. Mellesleg Kahn jó vezetö volt. Eloltotta a tüzet 2008-ban.”
 • 18. szabo1936 2011. május 20. 05:08
  „Ez a szobalany sem lehet valami angyal.32 eves mohamedan ferje nincs van egy 15 eves lanya igy 16 eves volt amikor valaki folcsinalta ot.3 evig a Harlemi HIV hazban lakot lehetseges,hogy megis van fertozve o az Aid virusal.Nem lehetetlen,hogy ezt SDK a politikai elenfelei kiutotek evel a novel!Akar mi is tortenik vele enek meg nem lesz vege mert a kriminal targyalas utan a no biztos be fogja ot egy nagy oszegre perelni.Az ugyved nem lesz problema mert azok mar sorba alnak a megbizasert mert enek a hapsinak sok penze van.Ahogy it szokjak mondani ha valaki kacsara akar vadaszni akor oda kell meni ahol a kacsak vanak!Ha valaki penzert perel be valaki azt kell beperelni akinek penze van.S.D.Kahnak van penze.”
 • 17. elemér 2011. május 20. 00:20
  „Valóban senkit nem kell szidni, de amit Orbán idáig tett az kiábrándittó. Ide tartozik a szociális juttatások megnyirbálása és a munkabérek alacsonyan tartása. Adócsökkentés a gazdagoknak, ami egy félremagyarázással járt. Ezt az irányvonalat Ámerikában és a U.K.-ben jól ismerik. Nehogy még valaki azt higgye, hogy Orbán találta fel a spanyolviaszt.

  Szabadon engedték Kahn-t, de felügyelet alatt van örrel a felesége lakásában, amit nem szabad neki elhagyni. Lábán elektromos bilincs van. A lakás is, meg 1millió eluszik neki ha lelép. Ettöl függetlenül leléphet, mert esze ágába sincs koperálni, mert nem tartja magát bünösnek. Erös bizonyitékok vannak ellene. A vád szerint kétszer megeröszakolta a takarittót. Elsö volt hogy bezárta az ajtót, aztán neki esett az ágyban. Utána meg a fürdöszobába vitte. Ezután a munka után távozott a hotelbol és ebédelt lányával. Utána ment a reptérre és felült a repülöre, mert jegye már megvolt. Mikor a hotelt hivta a rendörök ott voltak. Öket érdekelte hogy hol van. Nemtudta hogy a rendörségnek mondja azt meg. Azt mondták neki hogy hozzák a mobilját és a francia gépet addig vártatták a reptéren. Kahnnak leesett az álla, mikor mobil helyett leszállitották a gépröl. A takarittó úgy kétségbeesett, hogy 1 óráig tartott mire lecsillapodott. Utána hivták csak a rendörséget. Kahn 2 utlevelét leadta, mert lekellett és az UN utlevelét majd késöbb adja le. Szerintem már dolgoznak terveken hogy lehet leléptetni, még tárgyalás elött.”
 • 16. Agent 2011. május 19. 17:54
  „11.
  "Bárcsak Orbánnal is megtörténne ez. Na nem a sexbotrány, hanem az azonnali hatállyal történő lemondás."

  Szerintem ez neked és még sokaknak csupán annyi változást jelentene, hogy mást kellene szidni....”
 • 15. spot 2011. május 19. 16:53
  „Micsoda kitűnő ember.Nem lesz könnyű helyettesíteni!”
 • 14. kolombela 2011. május 19. 16:15
  „Inkább ezt az egész cionista tulajdonban levő imf-t kellene megszüntetni. Pénzügyileg markukban tartják egész Európát.”
 • 13. elemér 2011. május 19. 15:43
  „Kahn tavaly Dec.16-án adott interjut Charlienak. Az unios pénzügyi problémak tárgyalását ilyenkorra mondta. Tehát Brusselban összeültek és döntöttek, aztán majd megint összeülnek és döntenek. Nehezen megy az politikailag és minden ország vezetösége maga dönt saját körülményeiröl. Gatyaszorittás nem lehet ott ahol az nem megy. Népnek is lehet hozzászólása. Kivihetik a kissámlit a térre.”
 • 12. elemér 2011. május 19. 14:46
  „Franciákat az is zavarta hogy öket most az olaszokhoz hasonlitják. Egy kicsit beképzeltek. <moderálva>”
 • 11. embertelen 2011. május 19. 14:33
  „Bárcsak Orbánnal is megtörténne ez. Na nem a sexbotrány, hanem az azonnali hatállyal történő lemondás.”
 • 10. elemér 2011. május 19. 12:53
  „http://cdn.mobilephun.com/wp-content/uploads/2008/06/do_not_disturb.jpg”
 • 9. SC 2011. május 19. 12:10
  „7. annobon
  Nekem meg elemérről valaki más:-)))”
 • 8. AntiFricc 2011. május 19. 10:57
  „"nagy dolgokat vittünk véghez az utóbbi több mint három évben"
  Na mit? Sárba tiportatok pár országot? K.cs.g.k!”
 • 7. annobon 2011. május 19. 10:52
  „Nem tudom miért jutott eszembe Berlusconi?”
 • 6. elemér 2011. május 19. 10:25
  „O.K. akkor mégegyszer ezt elmagyarázom. Ha egy vendég nem akarja hogy zavarják Ámerikában, akkor azt bejelenti, vagyis kéri. Kiteszi a kilincsre, hogy "DO NOT DISTURB" általában sárga lap fekete betükkel. Ha ezt nemcsinállta, akkor jön a szobalány, kopog és bemegy ha nem jelentkez senki. Csinállja a dolgát. Semmiféle magyarázatot Kahn nemtud adni. Szobalány mindent ugy tett ahogy kellet és utána rögtön bejelentette. Ezt nemtudja tagadni Kahn és sulya van a biróságon.

  Charlie élenjár a hirekben és interjukban a net-n. Élö adásait teljessen ingyen adja a net-n naponta, de késöbb csak izesittö található, mert fizetni kell. Igy van és volt ez mindig a youtube-n is. Teljes filmeket ott soha nem adtak, csak izesittöket. Netflix ezen változtatott. Ámerikában olcsón kapja az ember a filmeket korlátlanul és az elsö hónap ingyen van. Az I.P. cimet egyszerü változtatni bármilyen országra.

  http://www.iprivacytools.com/change-ip-country-location/”
 • 5. öröksoproni 2011. május 19. 09:51
  „Nekm egy kicsit gyanús a sztori, bárkit megkaphatna, miért pont egy szobalánnyal kezdene. Azonkívül egy Sofitelben mégis mit csinál egy szobalány, ha a vendég a szobában van? Kisebb kategórájú hotelbe sem mennek be takarítani meg rendet rakni, ha ott a vendég. Ha pedig rendelt valamit, azt pincér viszi.”
 • 4. elemér 2011. május 19. 09:30
  „Naivak Mo.-n ugy képzellik hogy Ámerikában az embernek fogalma sincs hogy ott mi történik. Tévedés, mert Mo.-n csak azt tudják amit az Angolbol fordittanak. Sokmindent ott nem fordittanak. Ez a nagyvilágra is vonatkozik. Aki kiváncsi valamire az csak kattint egyet.;))

  http://www.charlierose.com/view/interview/11356”
 • 3. exodus 2011. május 19. 08:48
  „2-höz:
  Charlie? - ő kicsoda?”
 • 2. elemér 2011. május 19. 08:34
  „Ilyen esetben a hires emberek védöügyvédje azzal érvel, hogy ennyire butának és primitivnek ne nézzék az ügyfelét. Utána pedig mindig kiderül, hogy bizony ennyire buta és primitiv volt. Igy lássák ezt a tapasztalt védöügyvédek Ámerikában. Biró annyira érdekelt szerintük, hogy megmutassa milyen igazságos tud lenni. Ez neki is reklám. Kahn lemondott az IMF tisztségröl. Christine Lagarde akit emlittenek mint lehetséges IMF vezetöt azt mondta Charlienak interjun tavaly hogy lazitásokrol az unioban szó se lehet. Realitás viszont más, nemhogy szó se lehet, de szúkséges lessz. Lagarde jól tud angolul, mint mindenki ilyen pozicióban. Az interju csak pár kattintás online. Kinai ilyen pozicióban nem elfogadható.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meggyilkoltak egy ellenzéki újságírót Venezuelában

Meggyilkoltak egy ellenzéki újságírót Venezuelában: Wilfred Ojedával, a Demokratikus Akció párt… Tovább olvasom