Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Lehullt az első hó - megbénult a forgalom

Moszkvában hétfőn leesett az első hó, és a késő délutáni órákra a belvárosban és a sugárutakon teljesen megbénult a forgalom.
Órákon át több millió autó szennyezte az amúgy is erősen szmogos levegőt. A Yandex orosz hírportál skálája szerint a közlekedés állapota elérte a legsúlyosabb helyzetet jelző, maximális 10 pontot.

A Yandex a metrót ajánlotta a közlekedők figyelmébe, de a délutáni csúcsforgalomban a metróban is mindig hatalmas a tömeg. A városban számtalan baleset történt, s noha a lassú tempó miatt túlnyomórészt apró koccanásokról van szó, az elakadt autók - amelyek vezetői várták a rendőröket, bár ez néhány hónapja már nem kötelező, ha senki nem sérült meg - tovább nehezítették a haladást.

Az egy irányban 6-8 sávos Szadovoje körúton néhol 10-11 sávban álltak a gépkocsik, mindenütt mentőautók szirénáztak és villogtak, de senki nem engedett utat nekik. Moszkvában a nagyobb kereszteződésekben még mindig rendőrök irányítják a forgalmat, így megtörténhet, hogy a lámpa akár 10-15 percig sem vált.

A torlódásokat az esetek jelentős részében az autósok maguk okozzák tolakodásukkal. A nagyon sok közlekedési rendőr általában nem a dugók feloszlatásával foglalkozik, hanem azt lesi, ki követ el szabálytalanságot, és megbüntetik az illetőt, illetve illő összegű készpénz fejében eltekintenek ettől. Amióta azonban Dmitrij Medvegyev elnök újra meghirdette a korrupció elleni harcot, és néhány hete új embert neveztek ki a fővárosi közlekedési rendőrség élére, a jelek szerint történt némi változás.

Beszámolók szerint a rendőrök több helyen is igyekeztek legalább azt megakadályozni, hogy az autósok lezárják a kereszteződéseket, s ott, hol végképp nem volt kilátás a haladásra, a közlekedési táblák jelzéseit felülbírálva igyekeztek olyan irányba terelni az autókat, ahol valami mozgási lehetőség kínálkozott.

Olvasóink írták

 • 3. fortuna54 2009. december 11. 17:55
  „Hollandiában még nincs havazás.Ezt tudatta is egy sokat olvasott napilap,és a világ elcsodálkozot.”
 • 2. Dwatson 2009. december 08. 21:38
  „Ha nálunk lehull,mi is így járunk majd!”
 • 1. Dödölle 2009. december 08. 09:33
  „Kedves Kisalföld !
  Mindenféle rissz-rossz bulvárújságok stílusa, hogy blikkfangos címekkel etetik az olvasót, a cikknek meg köze nincs a címhez. A " Lehullt az első hó - megbénult a forgalom" címre minden normális ember úgy asszociál, hogy legalábbis valahol a Kárpát-medencében, tehát "nálunk" történt eseményről van szó. Moszkva még nincs idecsatolva.
  A cikkről: A rendőri irányítás "felülírja" a táblát és a lámpát, tehát nagy csodáról nem írtatok. A lámpa válthat percenként, vagy hetente, ha rendőr irányít, csak magának villog.... Több figyelmet, elvtársak ! Nem vagytok ti BORS !..... A rendőrök elsődleges célja pedig nálunk is a bírságolás, nem pedig a forgalom irányítása, netán a bűnüldözés.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vártnál kevesebbe kerül az amerikai bankmentő program

A korábbi számításokhoz képest várhatóan kevesebbe kerül az amerikai bankok megmentése. Tovább olvasom