Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Kitelepítések Szlovákiában

Több száz embert telepítettek ki keddre virradóra Észak-Morvaországban, és legalább egytucatnyi település került víz alá.
 
Az illetékes cseh hatóságok szerint kedden reggel 17 morvaországi folyószakaszon, illetve településen volt hivatalosan kihirdetett vészhelyzet.

Az Ostravához közeli Bohumínban evakuálni kellett a helyi kórházat, mert a víz elöntötte a pincéket, s lehetetlenné tette az intézmény működését.

Leállt a városban a vasúti közlekedés is. Miután Bohumín fontos vasúti csomópont, a helyi állomás működésének leállása komoly közlekedési gondokat okoz. Az egész régióban késnek a vonatok; több szakaszon a megszakadt vasúti közlekedést autóbuszokkal helyettesítették. A rádió szerint veszélyben a város áramellátása is. Már reggel óta áram nélkül van Prerov városának nagy része is, mintegy 14 ezer háztartás, mert megrongálódott a magasfeszültségű vezeték és egy áramelosztó állomás.
A szomszédos Karviná város környékét is elérte az ár, s közúton a reggeli órákban megközelíthetetlen volt a település. A közszolgálati rádió jelentése szerint legalább kéttucatnyi helyen válságos a helyzet. Zubríban néhány ház is összedőlt, miután a víz alámosta az alapjaikat.

A jelentések szerint szinte az egész régióban gondok vannak a közúti és a vasúti közlekedéssel, illetve az áramszolgáltatással is. A legújabb hírekből kiderült, hogy több mint húszezer háztartás villany nélkül maradt.

Az anyagi károk tetemesek, de áldozatokról nem érkezett újabb jelentés.

Vasárnap Trinecben saját kertjében a megáradt patakba esett és megfulladt egy 69 éves asszony.

Észak-Morvaországban három nap alatt több mint 70 milliméternyi csapadék hullott.

Olvasóink írták

  • 1. miro132 2010. május 18. 15:04
    „miért is ez a cim ? Kedves Kisalföld Önöknél senki sem olvassa át a cikkeket mielőtt kitennék a webre ? A cim szlovékia de végig cseh orszáról van szó!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassult a leépítés üteme a német iparban

A megrendelések növekedésének köszönhetően lassult a leépítés üteme a német iparban. Tovább olvasom