Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Kisiklott egy metrószerelvény Moszkvában - sokkoló fotók, videók

A balesetben közel húszan meghaltak, több mint száz ember megsérült. A három kisiklott vagon egyike erősen megrongálódott.
Már 19-re emelkedett a keddi moszkvai metróbaleset halálos áldozatainak száma - jelentette be Alekszandr Gavrilov, a moszkvai katasztrófavédelem helyettes vezetője.

Korábban Pjotr Birjukov moszkvai főpolgármester-helyettes azt közölte, hogy 15 ember vesztette életét. Korábban öt halottról tudtak. A főpolgármester-helyettes hozzátette, hogy az előző hírekkel ellentétben a metrószerelvény vezetője túlélte a szerencsétlenséget.

A Rosszija 24 állami hírtelevízió tudósítója arról számolt be, hogy a mentőegységek a szétroncsolódott metrókocsiban 12 embert láttak, akik már nem mutattak életjelet. Őket még nem tudták kiemelni. A halálos áldozatok az első kocsiban utaztak.

Az Interfax hírügynökség jelentése szerint a szerelvény vezetője is meghalt a közép-európai idő szerint reggel hét óra körül a moszkvai metró Arbatszko-Pokrovszkaja nevű, keletről északnyugatra vezető vonalán, a Park Pobedi és a Szlavjanszkij bulvar nevű állomások között történt súlyos balesetben. A szerelvény három vagonja siklott ki, közülük egy súlyosan megrongálódott.

VideókElőzményekKisiklott egy metrószerelvény három kocsija az orosz főváros földalatti közlekedési hálózatának egyik forgalmas vonalán. A balesetben öten meghaltak, s további több mint százhúsz ember megsérült - közölte a moszkvai polgármesteri hivatal illetékese.

Georgij Goluhov, a hivatal egészségügyi főosztályvezetője elmondta, hogy százhat sérültet vittek kórházba, közülük kettőt súlyos gerincsérüléssel helikopterrel szállítottak el.

Makszim Loszkutov, Moszkva főpolgármester-helyettese közölte, hogy több mint 120 ember sérült meg a metróbalesetben, amely közép-európai idő szerint reggel 7 óra körül történt. A sérültek száma emelkedhet, mert a mentés még nem fejeződött be.

Fotók

A szerencsétlenség a főváros keletről északnyugati irányba haladó, Arbatszko-Pokrovszkaja nevű vonalon, a Szlavjanszkij bulvar és a Park Pobedi nevű állomások között történt. A Szlavjanszkij bulvar megálló előtt mintegy 200 méterrel a szerelvény vezetője élesen fékezett, mert a feszültség hirtelen zuhanása miatt hamis vészjelzést adott le a biztonsági rendszer. A három kisiklott vagon egyike erősen megrongálódott.

A szerencsétlenség után két és fél órával még folyt a mentés. A rendkívüli helyzetek minisztériuma 8 helikoptert és 60 mentőautós egységet állított be a mentési munkálatokba. A metróalagútban rekedt, balesetet szenvedett szerelvényből mintegy 200 utast hoztak ki, de egyes sajtójelentések szerint 7-15 utas még az egyik megrongálódott vagonban van.

A baleset egyik könnyebb sérültje a Rosszija 24 televíziónak arról számolt be, hogy a szerelvény hirtelen lefékezését követően az utasok egymásra estek, nagyon sokan szenvedtek kéz- és fejsérüléseket, s a vagonban keletkezett füsttől is alig kaptak levegőt. "Azt hittük, mindennek vége" - mondta a férfi. Az utasok többsége még mindig sokkhatás alatt áll.

Fotók

A baleset helyszínétől, a Szlavjanszkij bulvártól taxik és autóbuszok ingyen szállítják az utasokat. A Szlavjanszkij bulvar metrómegálló mellett a központba vezető Kutuzov sugárúton és a város külső körgyűrűjétől induló, Minszkbe vezető úton hatalmas közlekedési dugó keletkezett.
Az 1931 óta épülő, 12 vonallal, 194 állomással rendelkező, több mint 325 kilométer hosszú moszkvai metrón az utóbbi hetekben is több kisebb műszaki baleset történt. Többnyire elektromos zárlat okozza a problémákat.

A metrókocsik többsége elöregedett. Az orosz főváros közgyűlésében elfogadott terv szerint 2020-ig újabb 79 állomást építenek és 160 kilométerrel bővítik a metró vonalait, illetve folyamatosan cserélik újakra az 1970-es években gyártott vagonokat.

A baleset helyszínétől nem messze lévő, egyik legforgalmasabb állomásán, a Kijevi pályaudvarnál lévő Kijevszkaján nemrég felújítás kezdődött.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pokolgép robbant egy afganisztáni piacon - fotók

A szerkezetet egy autóba rejtették, a detonációban közel százan meghaltak és több tucatnyian… Tovább olvasom