Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Izlandi vulkáni hamu - Netes viccek

Pénz küldjetek, ne hamut - méltatlankodott egy netes kommentár a kialakult helyzetre célozva.

"Az izlandi gazdaság végakarata volt, hogy hamvait szórják szét Európa fölött" - tucatjával születtek ehhez hasonló viccek az internetes blogokon és közösségi oldalakon az Európában közlekedési káoszt okozó izlandi vulkánkitörés óta.

A 320 ezres lélekszámú Izland mostanában kezdett kilábalni az ország gazdaságát összeomlással fenyegető gazdasági válságból. A kormányt sokan hevesen bírálják azért, mert elfogadta, hogy 3,9 milliárd eurós kárpótlást fizessen Nagy-Britanniának és Hollandiának azokért a veszteségekért, amelyeket az Icesave online bank 2008 októberében bekövetkezett csődbe jutásakor szenvedtek el. Egy március elejei népszavazáson az izlandiak 93 százaléka nemet mondott arra, hogy a kormány magas kamatok beszámításával térítse meg a britek és hollandok kárát. Reykjavík ezután közölte, hogy igyekszik kedvezőbb feltételeket kiharcolni.

"Izlandi adófizető a briteknek és a hollandoknak: felejtsétek el az Icesave-et, csókoljátok meg a hamumat!" - ragadtatta el magát a napokban egy twitterező az adósságra utalva. (Az angol hamut - ash - csupán egy betű különbözeti meg az ass-től, amely feneket jelent.)
Jeremy Warner, a The Daily Telegraph című brit napilap szerkesztő-munkatársa blogjában reagált: "Izland bosszújának is nevezhetjük, mivel úgy tűnik, hatékonyabban nemigen kerekedhet egy kis ország egy nagyobb fölé, mint egy működő vulkán segítségével". Mint hozzátette, ezzel a "húzással semmilyen kereskedelmi embargó nem veheti fel a versenyt".

A vulkánkitörés hamuja, amely beborította a kontinens fölötti eget, már ötödik napja bénítja meg az európai légiközlekedést. Sok ezren kényszerültek veszteglésre vagy utazásuk átszervezésére a légi járatok törlése miatt. "Pénz küldjetek, ne hamut" - méltatlankodott egy netes kommentár a kialakult helyzetre célozva.

Olvasóink írták

  • 1. Dörgés 2010. április 21. 12:03
    „Kicsi ország, nagy fing.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trónra lépett a világ legfiatalabb uralkodója

A nagykorúságot elérve beiktatták hivatalába a világ legfiatalabb, már 3 évesen megkoronázott… Tovább olvasom