Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Gyilkosságal vádolták a 9 hónapos babát

A felnőttekhez hasonlóan előállították és ujjlenyomatot vettek tőle.
Hivatalos személy elleni gyilkossági kísérlettel vádoltak egy 9 hónapos kisfiút Pakisztánban, a bizarr eset miatt újabb bírálatok érték az ország igazságszolgáltatási rendszerét.

Az ország keleti részében fekvő Lahor város bírósága szombaton foglalkozott az üggyel, és felmentette a kisfiút.

A gyermek egy 30 fős csoport tagjaként szerepelt a vádlottak között, édesapjával együtt. A felnőttekhez hasonlóan előállították és ujjlenyomatot vettek tőle.

A csoport tagjait hatósági személy elleni erőszakkal vádolták.

A rendőröknek a januárban történt esetben azért kellett közbeavatkozniuk, mert az áramhálózatot illegálisan megcsapoló helyiek csoportja fenyegetően lépett fel az áramszolgáltató embereivel szemben, akik az illegális leágazás megszüntetésére érkeztek a helyszínre. Az áramlopás gyakorlata nem ritkaság Pakisztánban, és nem egyszer fordult már elő az is, hogy a tolvajok akár erőszakot alkalmazva álltak ellen a tevékenységüket felszámolni próbáló szakembereknek és az utóbbiakat segítő biztonsági alkalmazottaknak.

A kisfiú édesapja is benne volt a csoportban, és a gyermeket is a karjában tartotta a rendőrségi intézkedés idején.

Az eset igazolni látszik a pakisztáni igazságügyi rendszert és rendőrséget érő bírálatokat, amelyek szerint gyermekek sem mentesülhetnek a kétes eljárások alól. A vádlottak ügyvédje mindazonáltal reményét fejezte ki, hogy a felmentő ítélet is segít abban, hogy a jövőben hasonló esetek ne történhessenek meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A belügy munkatársa volt a Norvégiában talált amnéziás férfi

Számítógépes elemzőként bűnügyi szakértői munkát végzett a cseh belügyminisztériumnak korábban az a… Tovább olvasom