Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Görögország: bizalmat kapott az új kormány

Bizalmat kapott szerdán este a görög parlamentben a két nagy, valamint egy kis szélsőjobboldali pártból álló új kormány.
Lukasz Papademosz miniszterelnök az átmeneti kormány elsődleges feladatának nevezte az adósságválság megoldását célzó megállapodás ratifikálását.

Ez a feltétele annak, hogy a trojka (Európai Bizottság, Európai Központi Bank, Nemzetközi Valutaalap) folyósítsa a pénzügyi mentőöv újabb, 8 milliárd eurós részletét.

A 300 tagú parlamentben 255 képviselő biztosította támogatásáról az új kormányt, 38 a kabinet ellen szavazott - közölte Filipposz Pecalnikosz házelnök. Ezzel a parlament hivatalosan is megerősítette tisztségében Papademoszt és kormányát. A plenáris ülésen felolvasott nyilatkozatában a miniszterelnök kifejtette: bízik abban, hogy az euróövezet kilábal a jelenlegi válságából, dacára az egyes államok közötti nézetkülönbségeknek.

A politikai vezetők meg fogják hozni azokat a döntéseket, amelyek a bankrendszer stabilitásához és szavahihetőségének biztosításához szükségesek - hangoztatta a bizalmi szavazás előtt. Papademosz rámutatott: kormánya "titánokhoz méltó" feladatot vállalt, amely nem áll arányban szűkre szabott hivatali idejével, ezért "nem szabad túlzott várakozásokat táplálni" vele szemben.

A kabinet több vasat tart egyszerre a tűzben: tárgyal a bankokkal az adósságok részleges elengedéséről; keresztül kell vinnie a parlamenten a megszorításokkal teli jövő évi költségvetést; be kell indítania a szerkezeti reformokat; tárgyalásokat kell folytatnia Brüsszellel. Az előre hozott választások időpontját 2012. február 19-re tűzték ki, így Papademosz koalíciós kormányának bő három hónap áll a rendelkezésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvántartásba veszik a veszélyes neonácikat

A nagy visszhangot kiváltó németországi neonáci gyilkosságsorozat nyomán központi nyilvántartásba… Tovább olvasom