Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Februárig elnapolták a döntést a leányfalui gázoló kiadatási ügyében

Februárig elnapolta a dublini felsőbíróság a döntést Francis Ciarán Tobinnak, a két kisgyermek halálát okozó, több mint egy évtizeddel ezelőtti leányfalui gázolás ír felelősének kiadatási ügyében.

Az MTI-nek a dublini felsőbíróság sajtóilletékese kedden úgy fogalmazott: az eljáró bíró "február 11-ére halasztotta az eset elbírálását".
Az ügyről elhangzott korábbi beszámolók arról szóltak, hogy a tárgyalási folyamat a tavalyi év végén lezárult, és az ír bíróság első fokon akár már az első idei tárgyalási napon, vagyis kedden ítéletet hirdethet.

Az eddigi, néhány hetente lezajlott rövid bírósági megjelenések során is jórészt csak az eljárás elnapolásáról és adat-kiegészítés elrendeléséről születtek döntések.
A 46 esztendős, Dublin közelében lakó Tobin, az Irish Life biztosítótársaság volt magas rangú tisztviselője, aki három évig dolgozott a cég képviseletében Magyarországon, 2000. április 9-én, Leányfalun Volvójával előzés közben felhajtott a járdára, és elütött két kisgyermeket, akik a helyszínen meghaltak.
Az egyik áldozat öt-, a másik kétéves volt; utóbbi babakocsiban ült a szerencsétlenség pillanatában.
Tobint - aki 2000. november 30-án, kiküldetése lejártával távozott Magyarországról - 2002-ben, távollétében az eljáró magyar bíróság háromévi szabadságvesztésre ítélte.
Az ítéletet másodfokon megerősítették, azzal a kiegészítéssel, hogy Tobin legkorábban 18 hónap letöltése után bocsátható szabadlábra.
A baleset ír felelősét 2009 novemberében - a magyar hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs alapján - Dublinban őrizetbe vették, de szabadlábon védekezhet. Ennek egyik feltétele, hogy a bíró által megszabott időpontokban meg kell jelennie a dublini felsőbíróságon, emellett hetente háromszor a lakhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon is jelentkeznie kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakozóakciót vezet Björk egy izlandi energiacég privatizációja ellen

Izland egyik geotermikus energiacégének privatizációját ellenző petíciót adott át az ország… Tovább olvasom