Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Egy liftben rekedt és meghalt hat tűzoltó

Hat tűzoltó lelte halálát vasárnap, bennrekedve egy füsttel elárasztott liftben a nyugat-indiai nagyvárosban, Mumbaiban (a korábbi Bombay).
Egy névtelenül nyilatkozó tűzoltósági illetékes közölte, hogy az épület egyik 14-ik emeleti lakásában tűz ütött ki, és hat tűzoltó lifttel próbálta megközelíteni a lángokban álló területet. Műszaki hiba miatt azonban a lift megállt két emelet között. A többi tűzoltó megpróbálta kiszabadítani bennrekedt társait, de nem tudtak rajtuk segíteni. A liftben maradt hat tűzoltó vélhetően megfulladt a füsttel elárasztott liftben. A többiek végül eloltották az épület 14-ik emeletén keletkezett tüzet

Olvasóink írták

 • 9. premo 2009. október 19. 16:44
  „mikor cseheknél dolgoztam, voltam kötelező tűzvédelmi oktatáson. ott például kötelező megkezdeni menteni a cég értékeit tűz esetén(?!). én mondtam, hogy én simán kisétálok aztán csináljanak amit akarnak a cég dolgaival:) úgyis biztosítva van:) néztek rám furán:)”
 • 8. egyolvasó 2009. október 19. 09:36
  „Jandex nem konkrétan Indiáról írtam. Valószínű, hogy ott is engedélyezett a felvonók használata tűz esetén, mert különben nem szálltak volna be a tűzoltók a kabinba. Inkább az lehetett a gond, hogy a mi országunkhoz hasonlóan ott is mindent minél olcsóbban akarnak felépíteni a befektetők, ezért gondolom jó pár költséges előírás nem került figyelembevételre (például a tűz- és füstbiztos liftakna) . Azt viszont már nem értem, hogy a tűzoltók miért nem szabadították ki magukat a liftből.”
 • 7. Jandex 2009. október 19. 07:25
  „5. hozzászólás egyolvasó
  Igen,ezért is haltak meg,mert Ők is ezt hitték!!!!!!!!”
 • 6. *Soolya* 2009. október 19. 07:14
  „Na majd kiváncsi lennék Csabakirály balfácán hogyan futna légzőkészülékkel a hátán a 14.re hogy minél előbb menteni tudjon, meg oltani!!!”
 • 5. egyolvasó 2009. október 18. 22:24
  „Megjegyezném, hogy sok nem európai és észak-amerikai országban tűz esetén is engedélyezett a felvonók használata. Több magas irodaépület (pl. Petronas-tornyok) menekülési tervét úgy készítették el, hogy figyelembe vették, hogy hány ember tudja elhagyni az épületet az erre a célra is kijelölt liftek igénybevételével. Persze nem a magyarországi épületekben található liftekre kell gondolni, ezek teljesen légmentesen záródnak, külön áramforrással rendelkeznek, tűzállóak és külön rendszer biztosítja a levegőellátást.”
 • 4. CsabaKiraly 2009. október 18. 21:33
  „Elemi iskolaban tanitjak, hogy ha tuz van egy epuletben SOHA ne hasznaljuk a liftet. Erre ez a hat balfacan bement a liftbe. Mit gondoltak????”
 • 3. bocikriszti 2009. október 18. 18:24
  „sajnálom én is őket, de hát kis naivként is úgy tudom, ilyenkor nem lehet liftet használni....”
 • 2. Dörgés 2009. október 18. 12:25
  „Ja, bár csak lenne akkora lift a parlamentben, hogy mind beférjen.”
 • 1. Jandex 2009. október 18. 11:00
  „Ekkora tudással magyar politikusok is lehettek volna szerencsétlenek!:(
  Mindenhol azzal kezdik a tűzvédelmi oktatást,hogy tűz esetén tilos a liftek használata!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyveres konfliktus Kolumbiában

A Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) 13 gerillája és a kormányhadsereg 5 katonája vesztette… Tovább olvasom