Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Döbbenetes videó a mélyben rekedt bányászokról: üzentek a föld alól

Kamerán keresztül üzentek szeretteinknek azok a bányászok, akik augusztus ötödikén mentek le a régi réz- és aranybánya járataiba, de feljönni már nem tudtak, miután a fővájat beomlott.
A föld alatt rekedt 33 bányászról több mint két hétig semmit sem tudtak, míg végül a nyolcadik fúrás kísérlet sikerrel járt, s elérték azt a járatot, ahol a szerencsétlenül jártak meghúzták magukat. A lent rekedtek akkor levélben üzenték meg, hogy jól vannak, és kitartanak -írja a Blikk.

A mentési alakulat vezetői hosszas vívódás után most már elárulták a szerencsétlenül járt bányászoknak, hogy még hónapokig tarthat a kimentésük.

A 700 méteres mélységben meghúzódó túlélőkhöz egy szolgalmi csövön át juttatnak levegőt, vizet, élelmet, ők pedig videón üzentek.

A cikket és a videót megtalálja itt.

Olvasóink írták

 • 5. Mankapunka 2010. augusztus 27. 23:12
  „Húzós buli lesz,az tut.”
 • 4. dr73 2010. augusztus 27. 16:21
  „Lesznek mélyponton egy-ketten biztos.Sajnálatos,de élnek és ez fogja tartani bennük a lelket a család mellett!”
 • 3. saaapppyyy 2010. augusztus 27. 15:28
  „van nekik az óvóhely mellett egy 2 km hosszú alagútjuk is. mutatták, ahogy egy marógéppel dodzsemeztek. nem azt mondom, hogy cserélnék velük, de így legalább tudnak mozogni, elvonulni, sétálni, satöbbi. de 4 hónap 40 fokban, az azért durva...”
 • 2. Ágica2 2010. augusztus 27. 13:27
  „Szegények.Most még boldogok,de idővel sajna egyre nehezebb lesz nekik.Olvastam valahol,hogy kb. 35 méter hosszú terület áll rendelkezésükre. Ahol nagyjából berendezkedtek. Tricsének igaza van: mi lesz ha valamelyik meghal,nem is merek rá gondolni!

  Kitartást nekik!!!”
 • 1. tricse 2010. augusztus 27. 10:35
  „Szerencsétleneknek még csak most jön a neheze! Ha valamelyik megbetegszik vagy meghal közülük azt hogy fogják megoldani,ha már a mindennapi szükségletekről nem is beszélünk! És addig ki tartja el a családjukat?Gondolom erre az időre majd bért se kapnak és biztosítva se voltak!
  A Föld egyik felén azt se tudják mit kezdjenek a pénzükkel az olajsejkek,a sivatagban fedett sípályát építenek frankó hóval meg ilyenek a másik felén meg emberek éheznek és kockára teszik az életüket,hogy ennivaló kerülhessen a családi asztalra! Hát jól van ez így?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Toyota 1,1 millió Corollát és Matrixot hív vissza

Újabb, ezúttal 1,1 millió járművet érintő visszahívási akciót jelentett be csütörtökön a japán… Tovább olvasom