Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Családi botrány után távozik a holland védelmi államtitkár

Lemondott pénteken Jack de Vries holland védelmi államtitkár, mivel kiderült, hogy viszonyt kezdett egy beosztottjával.

A 42 esztendős kereszténydemokrata államtitkár visszavonul az aktív politizálástól is, lemond pártja, a CDA 15., biztosan mandátumot érő helyéről is a küszöbönálló választásokon.

De Vriesre hatalmas nyomás nehezedett, miután kiderült, hogy egy beosztottjával kezdett viszonyt, és felesége kitette közös lakásukból, mire beköltözött egy kaszárnyába.
"Több hatalma van, mint egy miniszternek" - mondták De Vriesről, aki, mielőtt még tagja lett a kormánynak, pártja választási kampányának vezetője, majd Jan Peter Balkenende miniszterelnök politikai tanácsadója volt.

De Vries már hétfőn bejelentette, hogy az adott körülmények között nem vállal szerepet pártja választási kampányában, de államtitkári posztját megőrizte. Mint a holland NRC Handelsblad honlapja írja, ezt nem vették jó néven a katonai szakszervezetek és távozását követelték, mondván De Vries hitelét vesztette.

A kormányban kezdetben rábízták, hogy marad-e. "Magánügy" - kommentálták, szemet hunyva a tény felett, hogy hivatali beosztottja volt a szeretője. Közismert volt, hogy baráti szálak fűzik Balkenendéhez, aki viszont már nem volt hajlandó egyértelműen kiállni érte.

Szerdán arra a kérdésre, hogy van-e még bizalma államtitkárában, a kormányfő így válaszolt: "Nem merül fel a bizalom kérdése, arról akkor kell beszélni, ha csorba éri".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik a kismartoni Haydn Ünnepi Játékok

Kezdetét veszi szombaton a kismartoni (Eisenstadt) Haydn Ünnepi Játékok 2010-es koncertszezonja. … Tovább olvasom