Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Chavez: Betegsége óta nem volt ilyen jól Fidel Castro

Fidel Castro betegsége óta nem volt olyan jól, mint most - jelentette ki pénteken Hugo Chavez venezuelai elnök, miután meglátogatta a kubai kommunista párt vezetőjét. A 83 éves "Commandante" 2006 júliusában műtéten esett át, és azóta nem mutatkozott nyilvánosan. Állapota titoknak számít.

 "Nagyon, nagyon jól van, sokkal jobban, mint az elmúlt három évben bármikor, amikor meglátogattam" - közölte Hugo Chavez az állami televízióban mondott beszédében, közvetlenül azután, hogy hazatért Kubából. A venezuelai elnök elmondása szerint Latin-Amerika helyzetéről, az Egyesült Államok új kormányáról, a pénzügyi válságról és a kétoldalú kapcsolatokról tárgyaltak. Chavez szerint "nagyon el vannak tévedve" azok az emberek, aki szerint Castrót maga alá gyűri betegsége. A 83-dik évében járó Fidel két és fél éve súlyos hasi műtéten esett át, és azóta nem is mutatkozott nyilvánosan.

Csak fényképeken és videofelvételeken lehetett látni, legutóbb a múlt héten. A titkos helyen rejtőző "Commandante" az ország vezetését egy évvel ezelőtt átadta öccsének, a 78 éves Raulnak. Decemberben egyébként az a hír terjedt el, hogy Fidel már nincs is az élők sorában.

Olvasóink írták

 • 2. vonLichthofen 2009. február 28. 15:55
  „#1
  Azért ez egy ölég ellentmondásos kérdés, mármint nem tenni különbséget komcsi és komcsi között.
  Ha mást nem is,de Castro eltökéltségét, megvesztegethetetlenségét, Kubához való elkötelezettségét kell tisztelni.
  Nézz csak körül kicsi és tönkrement hazánkban, mit látsz. Egykorvolt tehetségtelen, akarnok és nagyorrú kisztitkárok akarnak egy országot vezetni. Ugyanakkor eladnak országot és népet, mögöttük az özönvíz.
  Mit vesztett a kubai nép, amivel az USA féle kapitalizmus és globalizáció "megáldotta""a viágot?
  A haladást vagy egy nép önbecsülését, szabadságát nem az eladott Coca Cola, vegyszerrel telenyomott "globalizált" ételek mennyisége vagy az idióta Tv műsorok száma határozza meg.
  Kubában 97 százalékos az irástudók száma /ezt még a KISALFÖLD szerkesztősége sem mondhatja el magáról, jóllehet néhányan olvasni azért tudnak/.
  A betegellátás ingyenes és magas szinvonalú, a munkához való jog törvénybe van foglalva, még most sincs /2009.II.28,/ 8.5 százalékos munkanélküliség, mint itt.
  Nincs rasszizmus, négerek, fehérek mind együtt élnek zavartalanul, nem mint az USAban.
  Az egész Kuba ellenes hazug propaganda Floridából ered, de egyre kevesebb hitellel.
  A Kuba ellenes mocskolódás másik oka az, hogy - Iránnal, Sziriával, Venesuelával, North Koreával együtt - egy teljesen más irányt, független gondolkodást testesítenek meg.”
 • 1. KisVadföld 2009. február 27. 19:18
  „"Nagyon, nagyon jól van, sokkal jobban, mint az elmúlt három évben bármikor"

  Hehe, ezek szerint haldoklik a kis komcsi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekormértékű zuhanás a japán autógyártásban

Rekordmértékű, 41 százalékos visszaesés volt januárban a tavalyi év első hónapjával összehasonlítva… Tovább olvasom