Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Brit katonák arab kulturális tájékoztatója

A brit védelmi minisztérium ellátta több mint 12 ezer Irakban és Afganisztánban állomásozó katonáját egy tanácsadó füzettel arról, hogyan kommunikáljanak a helyiekkel - írta a brit Times hétfőn. A kiadvány három részből áll (Irak, Afganisztán és az arab világ), és főleg a kulturális és szokásbeli különbségeket emeli ki.
A brit katonák megtudhatják például, hogy Afganisztánban udvariatlanság arról tudakozódni: a másik milyen etnikai csoporthoz tartozik. A kiadvány kiemeli, hogy kifejezetten tabunak számít a női hozzátartozókról kérdezni egy férfit.

A régión belüli kisebb különbségek is kiderülnek a tájékoztatóból: míg Irakban és Afganisztánban udvariatlanság nemet mondani, ha kávéval vagy teával kínálják az embert, addig Katarban nem szabad három pohárnál többet elfogadni az italokból.

Az arab világról szóló könyvecskében a szerzők elismerik, hogy a legtöbb ember a régióban "nem hiszi el, hogy a Nyugatnak nincsenek tervei az ottani olaj ellenőrzésére, és azt sem, hogy a katonai megszállás rövidesen véget érne Irakban". Afganisztánban 7700, Irakban 4500 brit katona állomásozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájk a párizsi reptereken

Járattörlésekre és késésekre lehet számítani hétfőn a párizsi reptereken a légiirányítók sztrájkja… Tovább olvasom